Eltolták a Mt.Gox kártérítési igények beadási határidejét

spot_img

A 2018 február-márciusi nagy árfolyamesések végén derült csak ki, hogy a Kripto Akadémián azóta is gyakran emlegetett Mt.Gox tőzsde zárolt javait kezelő bizottságnak fontos szerepe lehetett az árfolyamok év eleji mélyrepülésében. Eladásokkal igyekeztek az egykori befektetőket kártérítési alapját növelni, végül a nemzetközi felháborodásnak köszönhetően inkább a közvetlen BTC-s kiutalások mellett döntöttek. Ebben az esetben a károsultak dönthetnek róla majd, hogy eladnak vagy tovább tartanak.

Friss hír, hogy a kárigények benyújtására eredetileg meghatározott október 22-i dátumot december 26-ra módosították. Ezzel pedig sokak szerint a piac is nyert némi haladékot az újabb tömeges eladási hullám előtt. A kárigények összértékét egyébként már 2017 májusában átlépte a kártérítési BTC alap értéke, a mostani zuhanások után is még nagyjából 100%-os plusz körül lehet.

Korábbi bejegyzéseinkben részletesen beszámoltunk az ügyről, ezeket a keresőbe “Mt.Gox”-ot írva érhetitek el: “A tőzsde összeborulása utáni helyreállítási kísérlet során 200.000 bitcoint sikerült megmenteni, ezek kerültek a kártérítési alapba, amelyet bizonyos Nobuaki Kobayashi kezel egy bizottság élén. Az árfolyamok aztán 2014. áprilisához képest 2017. végére közel 50-szörösére emelkedtek, amit nyilván már a csődbizottság sem nézhetett karbatett kézzel: Elkezdték japán jenné tenni az alap bitcoinjait, hogy abból fizessék ki a károsultakat.”

Megvan a Bálna, aki a BTC összeomlást okozta

A határidő eltolásával természetesen a legkorábbi kiutalások, és így a potenciális tömeges eladások is hónapokkal tolódnak. Ha időközben elindul egy stabil emelkedési ciklus, a kártérítésben részesülők is kisebb eséllyel fogják fiatra váltani a kriptóikat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img