Okozhat újabb összeomlást a Mt. Gox kártérítés indulása?

spot_img

A korábbi hónapokban többször beszámoltunk a kriptós közösséget 2014 óta lázban, vagy inkább frászban tartó Mt.Gox ügyéről. A Mt.Gox a Bitcoin forradalom korai szakaszának Coinbase-e volt, csak enyhén durvább mértékben: A teljes piaci forgalom 70%-át egyedül ez a platform adta. Ebből már sejthető, hogy ez lett a veszte is: Több felvonásban lezajlott hackek során 2014 elejére 744.408  BTC tűnt el az ügyfelek tárcáiból.

Bővebben a témáról a fenti keresőbe Mt.Gox-ot írva, és ebben a bejegyzésben tájékozódhatsz:

Megvan a Bálna, aki a BTC összeomlást okozta

A megmentett BTC-k kártérítési alapba és ügyvédi lerakatba kerültek. A károsultaknak nyilván kártérítési igénye van. Az idei eladói piac során a biztonságba helyezett, mentett bitcoinok kezelője, valamilyen érthetetlen indíttatásból, piaci értékesítést választott 36.000 db bitcoin eladására, komoly nyomást helyezve az árfolyamokra két hónapon keresztül.

Az idő közben megszületett döntés értelmében a maradék mennyiséget nem teszik fiattá, a károsultak közvetlenül BTC-ben kapják meg a kártérítésüket. A mostani árfolyam mellett is még 15-szörös pluszban vannak a 2014 áprilisi számokhoz képest, ezért nem egyértelmű, hogy kiosztott bitcoinok milyen hatással lesznek majd a piac alakulására. Augusztus vége óta egy online felületen lehet benyújtani a kárigényeket, a határidő október 22.

2019 első negyedévének végéig biztosan nem kezdődnek el a kiküldések, addig tehát semmilyen piaci hatásra nem számíthatunk. Hogy utána mi történik, az már más kérdés. Ha a kriptopénzek piaca addigra új erőre kapott, véleményünk szerint kisebb az esélye a tömeges dumpnak, mint a további oldalazás vagy csökkenés esetén. Gondoljunk bele, hogy mi magunk mit csinálnánk, ha visszakapnánk évek szenvedése után egy még mindig sokszoros pluszban lévő csomagot! Legalább egy részét zsebre tennénk a biztonság kedvéért, a piac vélelmezett potenciáljának függvényében.

A következő hónapokban is figyelemmel fogjuk kísérni az ügy alakulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img