#Rekt

spot_img

“Feladom. A tegnapi zuhanás egyszerűen brutális volt és én ezt már nem tudom tovább elviselni. Azt hittem soha többet nem kell majd dolgoznom, de inkább szerzek valami melót és még ha szar is, a szabadidőmben legalább a barátaimmal tudok lógni és nem egy monitort bámulni egész nap, mint a társadalom számkivetettje.”

A fenti idézet egy részlet azokból az interneten keringő kriptós történetekből, melyekben az emberek megbánásról és sokszor teljes anyagi csődről számolnak be. Ez utóbbira már egy szleng szó is létezik, ami az elmúlt hónapokban a fórumok egyik kedvelt kifejezésévé vált. Ha valaki elbukta a kriptóba fektetett pénzét, arra csak annyit mondanak: Rekt. Könnyeket azonban senki sem ejt azokért, akik az életüket megváltó profitért jöttek, de csúnyán megégették magukat.

“Csatlakoztam ehhez a Trading Crypto Coach elnevezésű csatornához, ami 10-50% profitot ígért minden trade-re. Ez decemberben volt, minden ment felfelé és jött is a profit.

Aztán arra gondoltam, mi lenne ha eladnám a házamat és azzal a pénzzel is elkezdenék kereskedni. Megtettem, nem sokkal később viszont bedőlt a piac. 350 ezer dolllárt buktam a csatorna miatt. Most két helyen dolgozom, hogy túléljek.”

A Rekt Plebs telegram csatorna (amit a két szó általában lenéző értelemben vett használata miatt Csöves Parasztoknak fordítanék) kifejezetten ezeknek a sztoriknak az összegyűjtésére jött létre. A bevezetőben idézett néhány sor írójára is ott bukkantam, aki a csúcsponton 180 000 dolláros profitban volt, de úgy döntött feladja, amikor ebből már csak 10 000 maradt a számláján.

Vannak akik képesek évekre is megfeledkezni az általuk befektetett pénzről és türelmesen várni a növekedésre, másokból viszont az árfolyam legkisebb elmozdulása is erőteljes érzelmi impulzusokat vált ki. Nem véletlen, hogy például már Svédországban és Skóciában is léteznek a kripto függők kezelésére szakosodott kezelések. A statisztikák szerint a hagyományos piacokon kereskedők 90%-a veszteséges és ez alól a kriptovilág résztvevői sem kivételek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img