ICO statisztikák az utóbbi negyedévből

spot_img

Kriptós, ICO-s és blokkláncos adatfeldolgozással foglalkozik az InWara nevű vállalat, akinek legutóbbi összefoglalóját közöljük. A 2018 harmadik negyedévére vonatkozó adatok közül most csak az ICO-kal foglalkozunk. Nézzük, hogy alakult a szektor az elmúlt időszakban.,

Az első grafikonon rögtön országonkénti bontásban láthatjuk az ICO-k számát. Még mindig az USÁ-ban történt a legtöbb ICO. Az előző negyedévhez képest is itt volt a legnagyobb növekedés. Hogy a SEC legutóbbi razziáira hogyan reagált az ICO piac, az valószínűleg csak jövőre derül ki.

Az ICO-k száma iparágak szerint rendezve. Nem meglepő módon pénzügyi szolgáltatásokat kínál a legtöbb ICO, bár a negyedik helyre került fintech és az első helyezett lefedettségében kevés különbség lehet.

Ezen az ábrán az elmúlt két év negyedévekre bontott számait dolgozták fel. Narancssárga oszlopokban az ICO-val begyűjtött tőke látható (milliókban), ami a csúcsidőszakban, 2017 utolsó negyedévében elérte a 6,9 milliárd dollárt, majd csökkenni kezdett. 2018 harmadik negyedévére mindössze 417 millió dollárt tudott begyűjteni az összes ICO. Nem is csoda, a számok szerint több mint 300 mainnet és pre-salet halasztottak el a csökkenő BItcoin és Ethereum árak miatt.

Fent azt láthatjuk, hogy hány ICOt listáztak kriptotőzsdék (feketével) az összes ICO közül (narancssárgával). A trend itt is lefelé mutat, az elmúlt negyedévben mindössze 34 ICO-s kriptopénz tűnt fel tőzsdéken.

Drámai a visszaesés az ICO-ba befizető egyedi számlák tekintetében: a számokon látható, hogy a csúcsidőszakban közel 214 ezren szálltak be ICO-ba, amíg az utóbbi három hónapban ez a szám egészen ezerig zuhant.

Annyira nem vészes a helyzet a privát befektetők háza tájan: a befektetőktől ICO-kba vándorló keret pármillióval esett, de a visszaesés nem drasztikus.

Pozitív hír lehet, hogy a működő prototípussal rendelkező ICO-k száma jelentősen növekedett az elmúlt év eredményeihez képest. Az InWara forrásai szerint az ICO-k közel 38%-a számolt be arról, hogy működő termékük vagy prototípusuk van.

Blokklánccal foglalkozó alapkezelők az oszlopok felett megjelölt számú projektbe fektették pénzüket. A Digital Currency Group volt a legaktívabb, aki 124 ICO-ba fektetett. A hozamaikról nem beszél a statisztika.

(inwara)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img