Ausztria gazdasági minisztere: “Nincs szükség blokklánc szabályozásra.”

spot_img

Margarete Schramböck, az osztrák digitális és gazdasági ügyek minisztere az ANON Blockchain Summit keretében megrendezett “A kormányzat szerepe a blokklánc korában” panelban beszélt a technológia szabályozásának kihívásairól.

A korábban az osztrák A1 Telekem vezérigazgatójaként dolgozó miniszter a blokklánc technológia szabályozási környezetének kialakításáról az a véleménye, hogy egész egyszerűen nem kell szabályozni, keretek köré szorítani a technológia fejlődését. “Európa erősen hajlamos mindent túlszabályozni. Aztán pedig meg vagyunk lepődve, hogy nincsen európai vállalat a világ Top10 cége között.”

Schramböck szerint a blokklánc az állam működésének javítása szempontjából is fontos, de mielőtt azt el lehet kezdeni használni, például országos szavazások során, bizalomra van szükség mind a technológia, mind annak fejlesztői (szolgáltatást vagy szoftvert szállító cégek, szervezetek) irányába. A miniszter tervei szerint a blokklánc az osztrák közigazgatás számos területén aktív felhasználásra kerül a jövőben. Ausztria szomszédságában is vannak olyan országok, ahol sokan örülnének hasonló hozzáállásnak a kormányzat részéről.

Szemben a Gazdasági Minisztérium épülete Bécsben

Azért nem kell megijedni, hogy zöld a pálya a kriptós vadnyugat számára, az Osztrák Pénzügyi Felügyelet tavaly júniusban mind az ICO-k, mint a kriptopénzek területén szigorúbb megközelítést szorgalmazott, főleg pénzmosási aggályok miatt. Az országban állami támogatású Blockchain Center innovációs központ működik, valamint egy rákkutatási projektet is támogatnak, mely a technológia használatával igyekszik a szűrések hatékonyságát javítani.

Milyen hatása lehet a nemzetállamok pozitív hozzáállásának a piacra? Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img