A kriptók iránt érdeklődő intézményes befektetőknek kedvez egy új francia törvény

spot_img

Április 11-én szavazták meg azt a francia vállalatok növekedését segítő törvénycsomagot (Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises), amiről az az ország legrégebb óta működő gazdasági napilapja is beszámolt.

A 147 igen és 50 nem szavazat mellett elfogadott javaslat a jövőben lehetővé fogja tenni, hogy a francia biztosítótársaságok az általuk kezelt pénzt akár szabályozott keretek között kibocsátott kriptopénz alapú tőzsdei termékekbe is befektethessék. Mivel ezek esetében egy közel 1700 milliárd eurós vagyonról beszélünk, ennek akár 1%-os átcsoportosítása is jelentős mértékben (+10%-kal) növelhetné meg a kriptopiac jelenlegi méretét (~170 milliárd dollár).

Ez persze valószínűleg még nem fogja azt jelenteni, hogy hirtelen majd mind fejest ugranank a kriptopénzekbe, de azért érdemes eljátszani azzal a gondolattal, hogy ha egyetlen ország gazdaságának egyetlen ága ekkora mértékben járulhatna hozzá a szektor bővüléséhez, akkor mi történne egy globális méretű befektetési hullám megindulása esetén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img