Zcash vezető: az anonim kriptopénzek jelentik a jövőt

spot_img

A Coindesken jelent meg az a cikk, amiben a ZCash vezetője beszélt az anonim utalásokat lehetővé tevő kriptopénzek jövőjéről. Szerinte az ezek által képvisel technológia az, ami hamarosan teljesen hétköznapinak fog számítani.

“A weboldalakhoz való kapcsolódás titkosítására már a 90-es években is voltak törekvések, de a HTTPS tényleges megszületése után sokáig úgy tekintettek erre a lehetőségre, mintha az veszélyes lenne és csak a bűnözők érdekeit szolgálná. Ezzel szemben az Egyesült Államokban ma már törvény kötelez a HTTPS protokoll használatára, hogy ezzel is védjék a felhasználók adatait.”

Az SSL (Secure Socket Layer) protokoll felel azért, hogy titkosítva működjön a kommunikáció (például egy bankkártyás fizetés) a felek között.Ha például egy oldalon beírod a jelszavad, vagy online vásárláskor adod meg a kötelező adatokat, akkor a beírt információk úgy mennek át a rendszeren, hogy illetéktelenek ne tudják megszerezni őket.

Az SSL meglétének a látható nyoma az, hogy a normál http:// helyett a domain név https://-sel kezdődik.

“10 év múlva már senkit sem fog érdekelni, hogy a ZCash egy anonimitást lehetővé tevő coin. Ez lesz a normális, amit világszerte minden vállalkozás használni fog, akárcsak a HTTPS-t l.”

Ezzel kapcsolatban pedig egy idézetet is hozzátett:

“Mindig túlbecsüljük az elkövetkezendő két évben bekövetkező változás mértékét, de alábecsüljük azt, ami 10 év múlva fog megtörténni.” – Bill Gates

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img