Stablecoin fedezetű stablecoin érkezik

spot_img

A héten indult a Kripto Akadémia nemesfém fedezetű kriptopénzekről szóló útutatója, a második résznél tartunk, a jövő hét folyamán a sorozat végéhez érkezünk. Addig is egy újabb érdekesség a stablecoinok háza tájáról: Neutral Dollar néven új stablecoin érkezik, ez önmagában még nem lenne meglepő, azonban ebben az esetben a fedezet nem egy fiat pénz, nem is valamelyik nemesfém, hanem más stablecoinok.

Az indulás pontos dátuma egyelőre ismeretlen, az azonban biztos, hogy a tervek szerint a fedezetül szolgáló stablecoinok kosara bővülni fog, tovább növelendő a biztonságot. Eddig a Dai, a TrueUSD, a Paxos Standard Token és az USD coin szerepel a mögettes értéket csomagként biztositó kriptopénzek között.

A rendszer belső logikája szerint balanszirozásról van szó, ahogy változnak az árfolyamok, úgy igazitja a mögöttes kriptopénzek összetételét a stabilitás érdekében. Komoly támogatót is talált már a projekt, a Sequio Capital China az egyik befektető, ők többek között az Alibaba, és a Bitmanin útját is egyengették korábban.

“A nevükkel ellentétben a stablecoinok nagy volatilitást mutatnak, a Neutral Dollar stabilitást ad a felhasználóknak. Elérhető, megbizható digitális eszközt hozunk létre, mely hűen képviseli a stablecoinok piacát.” -Matthew Braton, CTO

A bemutatkozó szerint “Superior Digital Dollar”-ként határozzák meg önmagukat, “elméletre alapozva”, és “empirikusan tesztelve” érnek el stabilitást, lényegesen nagyobbat, mint bármely más stablecoin jelenleg a piacon. Nyomonkövetjük a projekt életét, beszámolunk a fejleményekről, melyeket többek között a Discord csatornánkon tesszük közzé, csatlakozz te is, ne maradj le semmiről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img