Nemesfém fedezetű kriptopénzek útmutatója II.

spot_img

Tegnap kezdtük, ma folytatjuk, íme a nemesfém alapú kriptopénzek útmutatójának második része. Ugorjunk hát bele, lássuk az arany, ezüst, más nemesfémek által fedezett kriptopénzek listájának folytatását!

AurumCoin

Minden egyes coin 0,75 grammnyi aranyfedezettel rendelkezik, az értékük azonban ettől eltér, ugyanis 1 grammnyi aranynak felel meg. A fizika arany biztonsággal van tárolva a világ különböző pontjain, Svájc, New York, Szingapúr, Toronto és Hong Kong ad otthont a nemesfémeknek. Véges készlettel rendelkezik, mindösszesen 300 000 coin létezik, ezzel tovább erősítve az értékállóságot.

AurusGold

Ez listánk eddigi legizgalmasabb szereplője, ugyanis egy tokenizációs szolgáltatásról van szó. Aranykereskedőknek kínálják szolgáltatásukat, emellett saját coin-al is rendelkeznek. A fedezet 99,9%-os arany, bármikor kiválthatjuk, ha úgy tetszik “visszaválthatjuk” coinjainkat fizikai aranyra. Érdekesség, hogy a fizikai arany tárolási és biztosítási költségeit a rendszerben történő tranzakciók díjából fedezik.

BullionCoin

Ezüst és arany fedezetű kriptopénz. Néhány, a listán korábban szereplő projekthez hasonlóan ez is két külön coin-al működik: XAAU mely 1 gramm 999,9%-os aranynak felel meg, és XAAG, mely 50 gramm 99,5%-os ezüsttel egyezik meg. A felhasználók még egy MasterCard kártyát is kaphatnak, mely BullionCoin-al vna feltöltve, online és offline vásárlásokhoz használható.

Darico

Ez listánk első szereplője, mely nem “csak” nemesfémekkel van fedezve, hanem más kriptopénzekkel is. Arany, ethereum és bitcoin áll mögötte, minden egyes DEC token a következőképpen áll össze: 35% arany, 55% bitcoin, 10% ethereum. A Darico saját kereskedési platformján használhatjuk a tokent, adhatjuk-vehetjük. A felhasználók rendelhetnek egy kártyát, mely DEC tokenekkel van feltöltve.

DinarDirham

Decentralizált arany kereskedő platform, az arany stabilitását és a blokklánc biztonságát házasítja. Három különböző termékről van szó: DinarCoin, Gold Smart Contract (GSC), és a DinarDirham fizikai arany. A DinarCoin a platform kriptopénze, mely az Ethereum rendszerén alapszik, aranyfedezettel rendelkezik. Úgy tűnik, ebben a projektben maga a smart contract is termékként funkcionál. 1 és 100 gramm, illetve 1 kg arany “tartalmú” okosszerződéseket vásárolhatunk, 100 uncia ezüst és 1 kg ezüst tartalmúakat szintén.

Gold Bits Coin

ERC20-as token, az aranyfedezete csupán 15%. Amennyiben a coinnal fizetünk a partnereiknél, akkor kedvezményt kapunk. Nem lettünk sokkal okosabbak a weboldaluk átolvasása után sem, annyi azért kiderült, hogy a pénzünk értéke idővel növekszik, ahogy az az alábbi videóban is bemutatásra kerül:

G Coin

A blokklánc itt nem csupán a tranzakciók bonyolítását szolgálja, hanem nyomonkövethetjük segítségével az arany útját a bányából egészen a biztonságos tárolás helyéig. Egyetlen gramm arany áll minden coin mögött.

Folytatjuk, addig is csatlakozzatok Discord csatornánkhoz, ne maradjatok le semmiről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img