Valakik integrálták a Nano-t a Quake 2-be

spot_img

A kevésbé fiatal olvasóink még talán emlékeznek a kilencvenes évek végének legismertebb és legnépszerűbb multiplayer videojátékára, a Quake II -re. Az 1997-es megjelenés óta a játék kódja egy nyílt közkincs, ami azóta is számtalan fejlesztőt megihletett: volt aki Nintendo 3DS-re portolta, volt aki 1080p grafikára húzta fel és most több mint húsz eltelt év után egy kriptopénzt is integráltak a játékba.

James Coxon blogposztjából kiderül, hogy az integrációt az motiválta, hogy megmutassák a Nano legjobb tulajdonságait és bebizonyítsák, hogy minden ellenfél lelövésekor is tud tranzakciót indítani a hálózat.

A játék letöltése és a tárcánk létrehozása után ingyen is elkezdhetünk játszani, ahol egy olyan befejezett kör után, ahol legalább 3 fragünk volt, jutalmul kapunk egy minimális mennyiségű Nano-t. Ezeket gyűjtve már nevezhetünk egy tornára. Itt a játékosok által befizetett díjakat kiosztják a dobogósok között.

Sokan már maguk előtt látják, hogy az ehhez hasonló kezdeményezések a jövőben megváltják majd az e-sport világot és önszerveződő tornák jönnek létre, ahol konkrétan pénzt lehet majd szerezni egy-egy virtuális gyilkolászással.

Jelenleg tornákat a NanoQuake Discord csatornáján szerveznek, így aki kipróbálná a dolgot, annak mindenképp ajánljuk, hogy benézzen oda. A motorháztető alatti működésért pedig ezt a posztot érdemes átnézni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img