Ítélet született a 17 millió eltűnt NANO ügyében

spot_img

Nano-t sokáig csak egy ismeretlen olasz tőzsdén, a Bitgrail-en lehetett megvásárolni. Mint később kiderült, 17 millió coin tűnt el az ott tároltak közül, amiért most az oldal tulajdonosát Francesco “Bomber” Firano-t találta felelősnek az olasz bíróság.

A Bitgrailen először 2017 júliusában veszett nyoma 2.5 millió Nano-nak, amit a bizonyítékok szerint ugyan azonnal észrevettek, mégsem tettek semmit az azt okozó hiba elhárításáért. Ez bizonyos körülmények között lehetővé tette, hogy valaki többször is kérvényezhesse a számlákon tárolt Nano kifizetését, amit a tőzsde szoftvere újra és újra végre is hajtott és végül 17 millió coin eltűnéséhez vezetett.

A Bitgrail végül 2018 januárjában hozta nyilvánosságra a hibát és jelentett csődöt, ezt megelőzően azonban a tulajdonos 230 BTC-t utalt át onnan egy másik tőzsdére, amit aztán ATM-eken keresztül próbált meg készpénzre váltani. A károsultak 2018 áprilisában jelentették fel Firano-t, akitől most nagyjából 1 millió dollár értékben foglaltak le különböző vagyontárgyakat, amit a károsultak számára kell majd kifizetni, a Bitgrail felügyeletére kinevezett megbízottak segítségével.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img