A Bitfinexre vár a piac?

spot_img

A múlt héten elég rózsás volt a helyzet: a bitcoin grafikonján 2015 óta megtörtént az első aranykereszt, vagyis az 50 napos átlag a 200 napos átlag fölé ment. A hagyományosan bullish szignálra ugrottak az elemzők és egy új bika piac kezdetét látták benne.

Ennek a lendületnek az erejét törte meg a Bitfinex botránya, amikor New York Államügyésze megvádolta az (eddig) megbízhatónak és szabályozottnak tartott tőzsdét azzal, hogy egy 850 milliós hiányt fedezett fel a könyvekben. A két cég átfedései miatt a Tether újra veszélybe került, bár az árfolyamában komoly változás nem következett be.A botrány napvilágra kerülése után a kereskedők 165 millió dollárt vontak ki a piacokról 12 óra alatt. A bitcoin árfolyamát is visszataszította a múlt hét eleji szintre. Az árfolyam azóta oldalazik. Fundamentális megközelítésből a piac az ügy kifejletére vár. A Bitfinex elmarasztalása, bezárása vagy engedélyeinek visszavonása és ezzel együtt a Tether hitelének elvesztése óriási veszélyt jelent az egész piacra.

Ezzel együtt a Bitcoin dominancia a napokban elérte a múlt évi csúcsot, a CMC Bitcoin Dominance Index szerinti 55%-ot.

Eközben az altok 1-2% körüli eséssel zárták az elmúlt pár napot. Az ethereum is oldalazik, Vitalikék nem adtak okot a kilengésre egyik irányba sem. Elon Musk tweetje az ethereumról sem hagyott nyomot a piacokon, főleg annak tudatában sem, hogy az egy új kutatás szerint a Twitteren is rekord alacsony szinteket ütött meg kriptopénzekkel kapcsolatos említések, beszélgetések száma.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img