Bitcoin: növekvő volumen, növekvő eladások

spot_img

Újra megnövekedett az érdeklődés a Bitcoin iránt – legalábbis erre enged következtetni néhány hír és szám az utóbb időből.

A növekedés hátterében valószínűleg az újra felfelé araszoló árfolyamok állnak. A Coinsquare Capital Markets igazgatója még április elején beszélt arról, hogy az ügyfeleik, az intézményes befektetők is újra érdeklődni kezdtek a kriptopénzek iránt és bevásárlásba kezdtek, ám ezúttal hosszabb távra terveztek mint a 2017-es felíveléskor.

A grafikon az év első napjától számított árfolyamnyereséget mutatja százalékban az egyes kriptopénzeknél

A  Diar kutatási szerint a Bitcoin blokkláncán megmozgatott utalások értéke dollárban is 10 hónapos csúcsot állított be. Áprilisban 130 milliárd dollár forgott a legnagyobb kriptopénzben, ami elérte 2018 júniusának szintjét. A hosszú távú trend még mindig csökkenő tendenciát mutat, de az elmúlt hónap okot adott a bizakodásra.

Bitcoin blokklánc volumene (milliárd dollárban) és a bitcoin árfolyama (pirossal)

Bitcoin blokklánc volumene btc-ben és a bitcoin árfolyama

Van itt még egy pozitív hír az érdeklődésről: Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója egy ideje rendre promózza a bitcoint és más kriptopénzeket. Az Square eredményein ezek meg is látszódnak: a teljes, komplex fizetési szolgáltatásokat kínáló és egyre népszerűbb amerikai vállalat 2019 első negyedévében közel dupla annyi bitcoint adott el, mint 2018 első negyedévében. Pénzben kifejezve ez 166 milliót jelent, amit a Square mobilappján, a Cash App-on keresztül vásároltak.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img