Ismét érdemes lehet elgondolkozni a cloud miningon?

spot_img

A Token Insight készítette el azt a jelentést, amiben 2019 első negyedévének kriptopénz bányászattal kapcsolatos adatait foglalták össze. A felmérés szerint a bányagépek közül jelenleg az Innosilicon T3 43T modellje jelentheti a legjobb befektetést, ugyanis a Kínában elérhető olcsó energiaárakkal számolva, ez a típus alig több mint 8 hónap alatt (250 nap) képes a saját árának megfelelő kriptopénz kitermelésére.

A számok alapján jelenleg ugyancsak jobb választás lehet az Antminer S15-ös típusát választani a modernebb  S17-es helyett, a mostani nehézség mellett ezzel ugyanis sokkal gyorsabb megtérülést lehet elérni, bár az S17 árának csökkenésével később ez megváltozhat.

Az elemzés másik érdekes megállapítása az volt, hogy jelenleg egyes szolgáltatóknál a felhő alapú bányászás (a bányagépek kibérlése) sokkal jobb befektetés lehet, mint a Bitcoin megvásárlása. A Bitdeer és a Veryhash szolgáltatóknál áprilisban sikerült olyan bányász csomagokat összeállítani, amik 4582 dolláros költség mellett voltak képesek 1 BTC kibányászására, ami az akkori ~5100 dolláros tőzsdei árak mellett, több mint 10%-os nyereséget jelentettek volna.

A teljes dokumentumot ezen a linken keresztül érhetitek el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img