#dropgold: Felejtsd el az aranyat!

spot_img

2013-ban kezdte meg működését a Grayscale Investments befektetési alap, ami ma már több, mint százezer BTC-t birtokol. A cég igazgatója Barry Silbert tegnap jelentette be, hogy hamarosan nagyszabású reklámkampányba fognak kezdeni, amiben a Bitcoint a befektetési arany utódjaként igyekeznek majd a hétköznapi emberek számára bemutatni.

A #dropgold (“Ejtsd az aranyat”) szlogenre épülő reklámhadjárat első kisfilmjét hamarosan több amerikai TV csatorna is sugározni fogja, ennek provokatívnak szánt üzenete pedig a következő lesz:

“Miért fektetted a pénzedet aranyba? Talán a múltban élsz? Egy digitális korban nem lenne szabad, hogy az arany fogja vissza a portfóliódat. Te is tudod, hogy merre tart a világ. A digitális valuták, mint a Bitcoin jelentik a jövőt. Biztonságosak, nem köti őket semmilyen korlát és az arannyal ellentétben használni is lehet őket valamire. Ne kövesd a csordát: ideje hogy elfelejtsd az aranyat.”

A kampány elsődleges célcsoportja az idősebb korosztály lesz, akik az aranyra egyfajta mentőövként tekintenek, ami ellensúlyozhatja a más eszközökbe fektetett pénzeik negatív kilengéseit. A Grayscale elemzése szerint, az aranyba fektetett pénz csupán 5%-ának BTC-be való átcsoportosításával már 5%-kal nagyobb éves nyereség érhető el, miközben a teljes portfólióra vetített értékingadozások mértéke is jelentősen lecsökken.

Ha a Bitcoin piaci részesedése egyszer elérné az aranyét (~8000 milliárd dollár), akkor 1 BTC értéke a 400 000 dollárt (~110 millió Ft) is elérheti.

A Bitcoin (kék) értékének alakulása a dollárhoz (zöld) és az aranyhoz (sárga) képest

Ha forintért szeretnél Bitcoint vásárolni, figyelmedbe ajánljuk a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img