Washington állam elismeri a blokkláncon tárolt adatokat

spot_img

Washington állam elfogadott egy új rendelkezést, mely elismeri az “elosztott főkönyvekben” tárolt adatok legitimitását. Jay Inslee kormányzó április 26-án léptette életbe az 5638-as számú rendeletet, melyet még január végén nyújtottak be, most 96 igen, 1 nem szavazattal lépett életbe.

A legfontosabb kitétele az, hogy elektronikus adatok nem “diszkriminálhatóak” azért, mert egy elosztott főkönyvi rendszerben vannak tárolva. Emellett meghatározza a blokklánc, és az elosztott főkönyv fogalmát is.

Úgy tűnik, nem arról van szó, hogy nagy hangsúlyt adva, jelentőségét elismerve az állam adminisztrációja elkezdi használni a blokklánc technológiát, csupán arról nyilatkoztak, hogy ugyanúgy elfogadott a törvény által a blokkláncon tárolt digitális információ, mint a más “adathordozók”-ban, adatbázisokban tárolt információk.

Az USA egyéb államai más-más megközelítéssel használják a blokklánc technológiát, feltéve, hogy egyáltalán napirendre került már a kezelésük. Ohio állam például rendszámtáblákat és jogosítványokat tart nyilván a blokklánc segítségével. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, többek között Tennessee állam is nyitott már az innováció felé.

Tennessee állam elismeri az okosszerződéseket

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img