A Bitfinex egymilliárd dollárnyi saját tokent bocsátana ki IEO keretében

spot_img

Új nap, újabb fejlemény a Bitfinex-Tether balhéról, most éppen egy Zhao Dong nevű Bitfinex részvényes számolt be a tőzsde tokenkibocsátási terveiről a kínai WeChaten.

Az egymilliárd token darabját egy dollárért adják majd, a minimum beszálló 1 millió dollár lesz, és Zhao állítása szerint nagy az érdeklődés, hiszen már 500 milliónyi előjegyzés történt. A résztvevő hivatásos befektetők vagy befektetési társaságok egy foglalóval jelzik a szándékukat, majd a token készülő whitepaperjének kézhez kapása után dönthetnek róla, hogy visszakérik-e a pénzüket, vagy a teljes vállalt összegért bevásárolnak. Ha összegyűlik ilyen módon az egymilliárd, nem fognak nyilvános kibocsátást tartani.

A Bitfinex tokenje a BNB és az általuk még 2016-ban kiadott BFX “hibridje” lesz, de nem teljesen világos, hogy ez mit takar, és egyelőre sem Zhao Dong, sem a tőzsde nem szolgált több infóval ezt illetően.

Bitfinex: elszálltak az árak Tether balhé óta

A régebbi motorosoknak 2017-ből talán ismerős a híres-hírhedt Bitconnect, amely napi 1%-os profitot ígért egy nem létező kereskedő bot nyereségéből az oldalon befektetők számára. YouTube-os véleményvezérek promóciójának hatására brutális felhaszálószám növekedést produkáltak, pont a BTC hype legmeredekebb időszakában. A végén a platformon használható BBC token már 300$ körül járt, néhány héttel a BTC csúcs (és meredek esés) után aztán egyik napról a másikra összedőlt a kártyavár. Még az összeomlás előtt azonban csavartak volna egyet a dolgon: Kihirdették a BitconnectX ICO-t, amely során 500 millió doleszt terveztek bevonni. Ez már szerencsére nem sikerült, összeomlott a kártyavár. Ha a Bitfinex nagyfektetői elpártolnak a platformtól, a tőzsdének nagy eséllyel vége.

Túl nagy a bizonytalanság a Tether és a Bitfinex között, ezért azt javasoljuk olvasóinknak, hogy Tetherből üljenek át másik stabil coinba a kockázatuk csökkentése céljából. A Binance felületén számos alternatíva kínálkozik, de ezen a tőzsdén is maximum annyi pénzt érdemes tárolnod, melynek fel vagy készülve az elvesztésére.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img