Star Wars, Avatar dominancia lesz a karácsonyi mozizásban 2027-ig

spot_img

Az öldöklő, vagy a gyilkos jelzők túlságosan enyhék a filmipari verseny leírására, így jobb híján annyit mondunk csupán, hogy irdatlan erőforrásokkal készülnek a stúdiók a következő évtizedre, ebből a mezőnyből is kitűnik az egyik nagyágyú, a Disney. Egy rövid, 2020-as szünetet leszámítva egészen 2027-ig Avatar illetve Star Wars filmeket fogunk nézni minden karácsonykor, feltéve, hogy kicsit is szeretjük a műfajt, ha nem, az sem baj, hiszen a hype miatt úgyis megnézzük.

A Disney bejelentése szerint a The Rise of Skywalker-el lezáruló szériát követően 2022-től, minden második évben meg fog jelenni egy rész az új, három felvonásos etap keretében, ezek címe egyelőre ismeretlen. Azt sem tudjuk egyelőre, hogy az Utolsó Jedit is jegyző Rian Johnson, vagy a Trónak harca alkotói, David Benioff, és D.B. Weiss ülhetnek majd a rendezői szék(ek)be.

Nagyot változott, pontosabban bővült a Disney kalendárium, hiszen a felvásárolt Fox stúdióval együtt hozzájuk került a James Cameron féle Avatar is, ennek nem kevesebb, mint négy folytatását jelentették be. Az eredetileg tervezett bemutatók dátumait módosították, ezzel elérve, hogy a Star Wars filmekkel alternálva, karácsonykor jelenjenek meg a következő évek során, az egyik évben kék alieneket léthatunk a vásznon, a másikban pedig kék alieneket, a kérdés csak az, hogy fénykarddal, vagy géppisztollyal harcolnak-e ellenük, vagy éppenséggel velük.

A Disney hegemóniája úgy tűnik megkérdőjelezhetetlen lesz a (családi) mozizásban, hosszú éveken át.

Említettük, hogy 2020 még kimarad a blockbuster-dömpingből, mégsem hagy minket magunkra a filmóriás, hiszen jön a 101 kiskutya, és a West Side Story remake-je is, utóbbit Steven Spielberg készíti. A Marvel univerzumról sem feledkezhetünk meg, 2020 során innen is várhatóak új mozik. Tudom mit fogsz tenni jövő a következő kilenc karácsony során, ezt:

  • 2019: Star Wars Episode 9 – The Rise of Skywalker
  • 2020: Cruella (101 kiskutya remake -szerk.), West Side Story remake
  • 2021: Avatar 2
  • 2022: Star Wars film
  • 2023: Avatar 3
  • 2024: Star Wars film
  • 2025: Avatar 4
  • 2026: Star Wars film
  • 2027: Avatar 5

A Star Wars filmek felvetnek egy fontos kérdést, mellyel olvasóinkhoz fordulunk:

Hogyan néz ki a pénz a Star Wars univerzumban, milyen formájú pénzt használnak, milyen utalások vannak erre az eddigi filmekben?

 

Illetve vajon a kriptopénzek belső logikája mennyire illeszkedne a filmek szellemiségéhez?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img