Most már tényleg indul(?) a Bakkt és hamarosan jöhet az eBay is

spot_img

A tegnapi nap folyamán 8000 dollárig emelkedett a Bitcoin értéke. A hétvégi emelkedést követő újabb kitörésre a már többször is belengetett majd elhalasztott, Bakkt indulásával kapcsolatos hír megjelenése után került sor. A New York-i tőzsde által támogatott, határidős Bitcoin ügyletek lebonyolítására lehetőséget adó platform tesztelését júliusban fogják megkezdeni.

A jelenleg legnagyobb hagyományos tőzsde ami ehhez hasonló befektetéseket kínál, a chicagói CME. Ők éppen néhány órával ezelőtt tették közzé, hogy tegnap a korábbi csúcsot 50%-kal meghaladva, 168 000 BTC értékének megfelelő szerződés cserélt náluk gazdát.

A hamarosan induló Bakkt és a CME közötti fő különbség, hogy a CME csak derivatívákat, a Bitcoin értékét lekövető értékpapírokat kínál ügyfelei számára, míg az induló Bakkt-nál valós, “fizikai” bitcoinokkal lehet majd kereskedni, tehát az itt megvásárolt coinok ténylegesen ki fognak kerülni a piaci körforgásból, ami a kínálat csökkenését és ezáltal az árfolyam további emelkedését segítheti elő.

Ugyancsak hozzájárulhatott a pozitív hangulathoz, hogy tegnap vette kezdetét a legjelentősebb nemzetközi iparági konferencia, a Consensus 2019.

A minden évben a New York Hiltonban megrendezésre kerülő eseményről kikerülő első fotók azt sugallják, hogy hamarosan az eBay is kriptopénz elfogadóhellyé válhat.

A molinó szövege magyar nyelvre fordítva így hangzik:

“Virtuális valuta. Megvalósul az eBayen. Érj el 179 millió aktív vásárlót, a világ legnagyobb piacterén.”

Fontos részlet lehet, hogy a szövegben nem használnak többes számot, vagyis lehet hogy csak 1 virtuális pénzt vesznek majd fel az elfogadott fizetési módok közé. Személy szerint nem tartom kizártnak, hogy ez nem is egy valódi kriptopénz, hanem a Facebook stabil coinja lesz, amit egyébként a konferencián résztvevők is előszeretettel figuráznak ki. Lentebb például egy itt osztogatott “Zuck dollárt” láthatunk.

A “buck” az egydolláros bankjegyre használt szleng, ami szó szerinti fordításban szarvast jelent. Az 1700-as években az USA-ban a kereskedők “1 buck-ot” fizettek a vadászoknak egy szarvas lenyúzott bőréért. És hogy ez mire volt elég? Egy ohio államból származó  feljegyzés szerint, egy hordó whiskey ára akkoriban 5 buck körül alakult.

Ezt gondolja a pénzed, amikor bitcoinra költöd

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img