Költség átlagolással akár már 20%-os pluszban is lehet, aki a csúcson kezdett el BTC-be fektetni

spot_img

Kezdő befektetők számára ideális választás lehet a költség átlagolás stratégiája (DCA – dollar cost averaging), mely során a befektetésre szánt pénzt nem egyszerre, hanem egy hosszabb időszakra szétosztva, egyenlő részenként kell elkölteni. Ezt alkalmazhatják azok is, akiknek nincsenek jelentős megtakarításaik, de gondolva a jövőre minden héten vagy hónapban félretennének egy kisebb összeget.

A módszer lényege, hogy a hosszútávon kiegyenlített beszálló árral a közgazdaságtanban és befektetésekben kevésbé járatosak is csökkenthetik a rövidebb távú kilengésekből származó kockázatokat. Azok akik ismerték és Bitcoin befektetéseik során is alkalmazták ezt a stratégiát, a hétvégi emelkedésnek hála már szép pluszban lehetnek még akkor is, ha éppen a 20 000 dolláros csúcson vásároltak először BTC-t.

A stackingsats.com oldalra ellátogatva bárki kiszámolhatja ,hogy mennyi pénze lehetne akkor, ha egy tetszőleges múltbéli időpontban BTC-t vásárolt volna magának. Ha az itt található mezőket kitöltve a korábbi csúcs dátumát adjuk meg, akkor a számítások szerint mostanra már 15-20% körüli nyereségre tehettünk volna szert.

Mi most egy BKV havi bérlet árával megegyező mértékű befektetés alakulását mutatjuk be

Havi bérlet ára : 10 000 Ft / ~35 USD

Heti befektetés mértéke: 10 000 / 4 = 2500 Ft  / ~8,75 USD

Befektetés kezdő időpontja: 2017.12.17.

Eddigi összes befektetés:  185 000 Ft / ~647,5 USD

Befektetés mostani értéke: 0,1084 BTC / 216 000 Ft / ~756,78 USD

Haszon: 31 000 Ft (14.4%) (*A honlap jelenleg még a vasárnapi árfolyammal számol, a valós szám azóta már 20% körül jár.)

Bár ebből a 31 000 Ft-ból nyilván még nem kezdhettük volna el tervezgetni a gondtalan öregkort, illetve a fenti számítás nem tartalmazza a tranzakciós költségeket sem, de a poszt lényege inkább a stratégiában rejlő lehetőség bemutatásáról szólt.

A mostani parabolikus emelkedést is valószínűleg előbb-utóbb egy korrekciós szakasz fogja követni. Aki hisz az iparágnak a jövőjében, annak érdemes megfontolnia, hogy az árfolyam következő aljának találgatása helyett inkább fokozatosan, kis összegekkel bevásárolja magát a neki tetsző kriptopénzekbe. Ha viszont kifejezetten a rövidebb távon való haszonszerzés a célotok, figyelmetekbe ajánljuk Discord csoportunk kereskedőinek szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img