Tavasz van. Kripto tavasz.

spot_img

Amíg a Bitcoin és a többi nagyobb kriptopénzek egyikénél sem történt radikális előrelépés a technológiában, az árfolyamok ugrása miatt alaposan megfordult a piac hangulata az elmúlt hónapokban. A február végi 4000 dollár alatti árról 3 hónap alatt 8000 dollárt is elérve, közel megduplázta értékét a Bitcoin.

De nem csak az árfolyamok emelkedtek, hanem minden olyan szám is, ami okot ad a további bizakodásra. Az alábbiakban a CryptoCompare “April 2019 Exchange Review” jelentéséből szemezgetünk, amiből kiderül, hogy

  • Szinte minden tőzsdén jelentősen megnövekedett a volumen az utóbbi három hónapban,

  • a kripto-kripto tőzsdéken még mindig nagyobb a volumen mint a fiat-kripto tőzsdéken,

  • az USDT még mindig hódít a bitcoin-stabilcoin kereskedési párokban.

Jöjjenek a részletek.

396 milliárd dollár. Ennyi volt a volumene a kriptotőzsdéknek áprilisban. Ez majdnem 130 milliárd dollárral több, mint amennyi márciusban volt. A februári számokhoz képest pedig még a márciusi is jelentős előrelépés volt.

Havi kereskedési volument kripto-kripto (zöld) és fiat-kripto (fekete) tőzsdéken, milliárd dollárban. 

Azoknak a tőzsdéknek a volumene is szépen emelkedett, ahol fiat-kripto párokkal kereskednek, bár ott „csak” 25%-kal a három hónap alatt.

Az összes kriptotőzsde átlagosan 57%-os növekedést könyvelhetett el, ami a volument illeti. Az első három helyezett az ázsiai piacokon mozog, a számunkra ismerős Binance itt a negyedik helyet foglalta be. Az alábbi képen a három színnel jelölt három hónap számait ábrázolják.

Havi kereskedési volument kriptotőzsdéken februárban, márciusban és áprilisban

Azokon a tőzsdéken, ahol fiattal kereskedhetünk, szépen megnőtt a forgalom: a Coinbase például duplázta volumenét márciushoz képest.

A BTC-fiat párokon belül még mindig az amerikai dollárral kereskednek legtöbben, az összes fiat volumen 60%-át dollárba és dollárból mozgatják.

A BTC-stabilcoin párokban még mindig a Tether dominál: ezek cseréje 79%-ban USDT-vel történ a múlt hónapban.

/cryptoglobe/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img