USDT: bitcoin vásárlásra használták fel a letétbe helyezett pénz egy részét

spot_img

Néhány hete New Yorkban indult el az a bírósági eljárás, amiben a Tether által a Bitfinexnek nyújtott 850 millió dolláros kölcsön ügyét kezdték el vizsgálni.

A kiszivárgott jegyzőkönyv szerint a Tether ügyvédje elismerte, hogy a cég bitcoin vásárlásra használta fel az USDT stabil coin értékét garantáló letét egy részét. Ez lényegében annak beismerése lehet, hogy részt vehettek a bitcoin árfolyamának manipulálásában. Az eljárást vezető bíró szerint érthetetlen, hogy a nagy ingadozásokat produkáló bitcoin vásárlása, miként segítheti elő a Tether stabilitását.

A Tether képviselője ekkor emlékeztetett, hogy korábban már módosítottak a szerződési feltételeiken, ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy készpénzhelyettesítő eszközökön kívűl másba is befektethessék a cég letétben tartott pénzét.

A meghalgatáson az is elhangzott, hogy a Tethernek nincsenek olyan kötelezettségei, melyek szerint a letétbe helyezett pénz egy bizonyos százalékát állandóan a bankszámláikon kellene tárolniuk. Ezt később azzal magyarázták, hogy a hagyományos bankok is hasonló elven működnek (kötelező tartalék ráta rendszer), mire a bíró megállapította, hogy a Tether ezek szerint jelenleg képtelen lenne kielégíteni a felé való összes kifizetési követelést.

Mindeközben a Bitfinex továbbra sem nyújtotta át azokat a dokumentumokat, amelyekben a Tethertől kért 850 millió dolláros kölcsön részleteit rögzítették, noha korábban azt ígérték, hogy teljes mértékben együtt fognak működni a hatóságokkal. Ugyanakkor gyakorlatilag néhány nap alatt sikerült összegyűjtenük 1 milliárd dollárnyi befektetői pénzt, amiből egy saját tőzsdei tokent (LEO) indítottak el. Ez hétfő óta már kereskedhető is az oldalukon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img