HitBTC: szinte üresek a tőzsde walletjei

spot_img

Egy friss elemzés szerint, komoly problémákkal küszködhet a HitBTC. A vizsgálatra a sokasodó felhasználói panaszok miatt került sor, az eredmények pedig igencsak aggasztóak. A legfontosabb kérdést miszerint fizetőképes-e a tőzsde, az ismert tárcáiról készített pillanatkép elkészítésével vizsgálták meg.

Az április 8-án és 30-án, valamint május 18-án vett minták alapján, a tőzsde hot- és cold walletjeiben mindössze 243 – 449 BTC és kevesebb mint 5000 ETH volt található. Mindeközben az általuk lejelentett forgalmi adatok szerint, Bitcoinból állítólag napi 500+ millió, Ethereumból 150+ millió dollár értékű kriptopénz cserél náluk gazdát.

Az adatok értelmezését segítő táblázatokon azt láthatjuk, hogy más, legitimnek tartott tőzsdékhez képest, a HitBTC-nél nagyságrendekkel több kriptopénz cserél gazdát az általuk tárolt kriptók egységeire levetítve, vagyis az oldal valószínűleg  folyamatosan manipulálja a saját statisztikai adatait.

Egységnyi forgalomra vetítve, a HitBTC-n több mint 750-szer nagyobb értékben kereskednek BTC-vel mint más oldalakon.

Egységnyi forgalomra vetítve, a HitBTC-n több mint 1500-szor nagyobb értékben kereskednek Ethereummal mint más oldalakon.

A kutatásban arra is felhívták a figyelmet, hogy a tőzsde sokaknál az ügyfélazonosítási eljárás lebonyolítására hivatkozva tagadja meg a kifizetéseket. Azok közül akik beküldik a kért dokumentumokat, többen is olyan üzeneteket kapnak az ügyfélszolgálattól, hogy valami nem stimmel az általuk feltöltött képekkel, ami miatt végül befagyasztják a számlájukat. Egy felhasználó például már fél éve levelezik a tőzsdével, hogy visszaszerezze az ott tárolt félmillió dollárját.

Ugyancsak kiemelték, hogy a HitBTC szedi be a legtöbb jutalékot a tőzsdén végzett műveletek után, ami például az olyan népszerű kriptók mint a Litecoin vagy az XRP kiutalása esetében több mint 50-szerese a más tőzsdéken megszokottnak. Végül de nem utolsósorban pedig a tőzsde teljes anonimitásba burkolózó tulajdonosi köre is óvatosságra int. Ha az egyik pillanatról a másikra megszűnnének, aligha lehetne bárkit is megtalálni a felelősök közül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img