Facebook “GlobalCoin” 2020 elején, Telegram “Gram” 2019 harmadik negyedéveben

spot_img

Egy hajnali BBC cikk alapján a Facebook 2020 elejére “tucatnyi” országban indítaná el az idézett cikk szerint GlobalCoinként emlgetett kriptopénzét, mellyel kapcsolatban már egyeztetéseket folytatnak az amerikai államkincstárral és az Egyesült Királyság jegybankjának vezetőjével is.

Egyes források szerint LibraCoin, mások szerint GlobalCoin a projekt “belsős” neve, mi már nem nagyon tudjuk követni, de lényeg, hogy ugyanarról a belsős kriptopénzről van szó, melyet a Facebook és Whatsapp (nem lepődnénk meg, ha az instagramot is hozzácsapnák) felhasználói tudnak majd igénybe venni, elsődleges célja pedig első körben a nemzetközi, majd az egymás közötti utalások platformon belülre hozása lesz.

A BBC szerint azért kereste meg a Facebook például Mark Carney brit jegybankvezért, mert a kriptopénz tesztüzemét még idén év végéig elkezdenék, de nem szeretnének komolyabb törvényi gátakba futni. Áprilisban mi is beszámoltunk róla, hogy egymilliárd dollárnyi tőkét vonnának be a kriptopénz indításához, és olyan nemzetközi fizetési szolgáltatókat kerestek meg ezzel kapcsolatban, mint a Western Union, VISA vagy a MasterCard. Kíváncsiak lennénk a több mint kétmilliárd aktív felhasználóval rendelkező óriás értékajánlatára a fejleményektől valószínűleg nem túl boldog hagyományos szolgáltatók felé.

Május elején a Fb Genfben jegyezte be Libra Networks nevű cégét, mely “pénzügyi és technológiai szolgáltatásokat nyújt, és releváns hardvert és szoftvert fejleszt.”

A Facebook kriptopénzével kapcsolatban érthető módon az amerikai törvényhozóknak is vannak aggályai, kettő hete például adatigényléssel fordult a szenátus egy bizottsága Zuckerberghez, melyben a majdani terméket használók adatainak védelmével kapcsolatban érdeklődtek:

A Facebook Coin miatt aggódik az USA Szenátusának bankolásért felelős bizottsága

A kriptós körökben nagy népszerűségnek örvendő, globálisan több mint 200 millió felhasználóval rendelkező Telegram 2019 harmadik negyedévében indíthatja TON hálózatának éles üzemét. Néhány hónapja már zajlik a kiválasztott fejlesztők részvételével a teszt időszak, az első visszajelzések alapján sikerül tartani a TON whitepaperben meghatározott célokat, a blokklánc extrém magas tranzakciós sebességgel rendelkezik.

A cég 1,7 milliárd dollárt vont be két privát befektetési kör során, ami akkor elég nagy hullámokat vert nem csak kriptós körökben, de a nemzetközi tech-gazdasági médiában is. A Gram tokenek vásárlásáról szóló szerződések 2019. október 31-ig érvényesek, így eddig biztosan el fog indulni a hálózat éles üzeme.

70%-os készültségnél jár a 1,7 milliárd dolláros Telegram kriptopénz

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img