100 millió dolláros befektetés a Proxicoin filmes értékpapír token és piactér projektbe

spot_img

A borítóképen látható Ryan Kavanaugh amerikai producer nevével fémjelzett Proxima Media által kiadott sajtóközlemény szerint százmillió dolláros befektetést kapott a Proxicoin filmes tokent és a kapcsolódó Entertainment Stock X (ESX) tőzsdét fejlesztő cég. A tőkebevonás a Step Ventures és a Central Wealth Investment Fund of Hong Kong kockázati tőke alapok részvételével zajlott.

A 44 éves Kavanaugh a Warner Bros. egyik igazgatója, mellette saját gyártó és producer cége van, igazi nagyágyú Hollywoodban, hiszen 2014-ig 61 film köthető a nevéhez, egyike a világ legfiatalabb milliárdosainak (ráadásul saját erőből), és van némi banki és befektetői tapasztalata is, az üzleti életben pedig – annak ellenére, hogy sokat jótékonykodik – a Wikipedian listázott néhány mondata alapján könyörtelen és profitorientált cápa.

A Proxicoin egy ERC20 (Ethereum) értékpapír token lesz, melynek segítségével bárki egy-egy új film befektetőjévé válhat. A weboldal tanulsága szerint a projekt mögött álló csapat összesen 430 filmen és 90 sorozaton dolgozott, 21 Oscar-díjjal büszkélkedhet.

Az értékajánlat a befektetők oldaláról világos, ha én totális filmbolond lennék, mivel kedvelem a sci-fit, biztos vettem volna mondjuk a készülő Dűne sorozat tokenjeiből egyrészt azért, hogy támogassam a projekt megvalósulását, de az sem utolsó, hogy az apró de büszke tulajdoni hányadom alapján részesülhetnék annak – reményeim szerint – várható nemzetközi sikeréből is. Filmek és sorozatok mellett ráadásul akár zenékbe, vagy szórakoztatóipari szellemi termékbe is fektethetünk majd.

A token elméletileg először a maláj Fusang tőzsdén lesz elérhető, amely Ázsia első engedélyekkel rendelkező értékpapír tőzsdéje digitális eszközökre, ahol ingatlan-, műalkotás- és ezek szerint szórakoztatóipari tokenek is listázásra kerülnek a 2019 második félévi induláskor. A tőzsdét egyelőre csak intézményi befektetők használhatják majd. Érdemes lesz majd őket figyelemmel kísérni, mert ez érdekesnek tűnik.

És ez még mindig nem minden. A Proxicoin értelmi szerzői rájöttek arra is, hogy ha vannak szórakoztatóipari projekt tokenek, azokkal bizony érdekes lenne kereskedni is. Ezért hozzák létre a fent már említett Entertainment Stock X (ESX) tőzsdét, amely felületet biztosít majd ezen projektek tőkebevonásaihoz, lehet majd kereskedni a részesedéseinkkel, illetve magát az ESX-et is részben a Proxicoin tulajdonosok fogják birtokolni. Az ESX-et kettő éve fejlesztik, indulására 2019 végéig számíthatunk legalább 30 nagy filmes projekt listázásával, de az alapító Kavanaugh várakozásai szerint az évi 600 felső kategóriás film és sorozat nagy része elérhető lesz majd a platformon.

Ha ez még így mindig nem lenne elég meggyőző, a sajtóközleményben azt is kifejtik, hogy a film, mint eszközosztály, nem korrelál a tőkepiacokkal, és keresett eszköz a nagybefektetők és a bankok körében. Eddig azonban nagyon körülményes volt a befektetés, hiszen több év is eltelik egy-egy filmes projekt piacra kerüléséig. “A nagy gazdasági világválság idején az MGM (Metro-Goldwyn-Mayer Studios) volt azok kevés részvények egyike, melyek felfelé mentek.”

Nagyon izgalmas. Figyelemmel kísérjük a fejleményeket és beszámolunk róluk.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img