Cryptopia felszámolás: a felhasználói adatok hiányában problémás lehet a kártérítések kifizetése

spot_img

Az új-zélandi hatóságoktól kért felszámolást maga ellen a Cryptopia, miután egy hacker 16 millió dollár értékű kriptopénzt lopott el az oldal felhasználóitól. A megmaradt értékek felosztását és a felhasználók kártalanítását végző felszámolóbiztosoknak azonban egy komoly problémával kell szembenézniük.

Mint kiderült, a Cryptopiát üzemeltető cég nem rendelkezik a számlák hackelés előtti állapotát tükröző adatokkal. Ezeket egy harmadik fél, egy arizónai szerverszolgáltató gépein tárolták, ami most viszont azzal fenyegette meg őket, hogy megtagadja a hozzáférést ezekhez, amennyiben a tőzsde nem fizeti ki a feléjük fennálló 2 millió dolláros tartozását. Mivel egy üzleti alapon működő cég nem kötelezhető arra, hogy a “végtelenségig” ingyen biztosítsa az adatokhoz való hozzáférés jogát egy nem fizető ügyfélnek, a Cryptopia most az Egyesült Államokban is csődvédelmi eljárást kért maga ellen, hogy ezzel próbáljon időt nyerni és megakadályozni a számlaadatok elvesztését, melyek nélkül a kártérítési eljárás lebonyolítása lehetetlenné válna.

A megnyugtató megoldást az jelentené ha a tőzsde fizetne, de a pénzt ehhez valószínűleg csak az ügyfelek megmaradt kriptopénzeinek értékesítéséből tudnák előteremteni, amivel a kártérítési alap összegét fogják tovább csökkenteni. A tőzsde vezetésének hibáit így ismét a felhasználóknak kell majd megfizetnie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img