A 9000-et is megütötte a Bitcoin

spot_img

A Bitcoin megint odatette magát a hétvégén és egy 13%-os ugrással lepte meg a medvéket, amivel elérte a 9000 dolláros határt is. Bár azóta visszaesett 8760 köré, ezzel együtt is legalább 8%-os az emelkedés az elmúlt 24 órában.

Ha a következő 9300 dollár környékén kialakult kevésbé erős ellenállási szintet is sikerül áttörni, tiszta lesz az út a 10.000 dolláros, pszichológiailag is fontos szinthez.

Viszont a bull trap lehetősége még egyáltalán nincs kizárva. Erre utal, hogy az RSI az árfolyammal együtt tört ki egy világos lefelé trendből a túlvett zónába. Hasonló szituáció játszódott le idén áprilisban (grafikonon), amikor 5600-nál estek csapdába a bikák, mikor az árfolyam 5000 környékére esett vissza. Ha tényleg bull trapről lesz szó, várható, hogy hamarosan érintjük a 8000 dollárt.

Az altok is korrekt számokat hoztak: az XRP, az ETH és az XLM is 7% körül növekedett. Az ismertebbek közül a TRON árfolyama ment nagyot +17,25%-al az elmúlt napban –  ahol Justin Sun egy nagy bejelentést bejelentő kisebb bejelentéssel borzolta a kedélyeket. A Bitcoin SV is látott egy +18,3%-os növekedést – talán a Craig Wright és a Bitcoin white paper körüli hercehurcára reagálva vásároltak a gyenge kezek.

A Litecoin ( +11%) és  Bitcoin Cash (+9,3%) árfolyama is szépen növekedett.

Az írás pillanatában kriptopénzekben összesen 257 milliárd dollár van, a Bitcoin dominanciája pedig 60,2 %-os.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img