Bitcoin: Emelkedés és visszahúzódások a vásárlói piacon

spot_img

Nagyon érdekes tweetbe futottunk reggel, mely szerint a Bitcoin indulása óta eltelt időben három hónap kivételével bármikor is fektettünk be, mostanra biztosan pluszban vagyunk. 125 hónap telt el az indulás óta, ebből 122-ben vásárolt BTC-nk ma többet ér, mint ért a vásárlás pillanatában.

A szerző a 2017 december és 2018 január-február hónapokra gondolt, de ez még a tegnapi 9000-es árfolyamot tekintve is kevésnek tűnik, úgyhogy nézzük meg a grafikont is:

BTCUSD havi grafikon, forrás: Tradingview

A havi grafikonra pillantva láthatjuk, honnan érkezett az úriember, azonban a 3 hónap kicsit erőltetettnek tűnik. November egy részében, valamint még márciusban is bőven vásárolhattunk 8-9000-nél drágábban, ha épp rossz pillanatban kapott el minket a mesés gazdagság ígérete.

A 125-ből 4 ennek ellenére még mindig remek, 97%-os találati arányt jelent. Ez alapján, még ha rosszkor is vásároltunk be először, ha átlagolással csökkenthetjük az átlagárunkat, hosszú távon – legalábbis a korábbi tapasztalatok alapján, ami egyébként soha nem garancia a jövőre – szép profitba kormányozzuk befektetésünket.

Számtalanszor olvasni kriptós oldalak hasábjain és véleményvezérek bejegyzéseiben, hogy a BTC eddig még minden ciklusban tízszereződött, és hogy csak várnunk kell az újabb tízszereződésig, mivel most már az intézmények is itt vannak. Amint újra 20.000 környékére fog érni az árfolyam, meg fogjuk látni, hogy van-e élet a korábbi csúcson túl, addig sajnos csak okoskodni és várni tudunk.

Hegyomlások a holdraszállás közben

Tegnap este vagy 800 dollárt szakadt egy óra alatt az árfolyam, amit érdemes lesz megszokni a mostanra beigazolódott új vásárlói piac ellenére. A 2017-es emelkedés során 5-ször zajlott 30 és 40% közötti mértékű visszahúzódás, ezek közül néhányszor valami világrengető, “a Bitcoinnak vége” ok miatt. Ilyenek voltak például a kínai tiltás szeptemberben vagy a Bitcoin Cash hatalomátvételi kísérlete novemberben:

 

BTCUSD napi grafikon, forrás: Tradingview

Lelkiekben érdemes hasonlóra felkészülni idénre és/vagy a jövő évre is, hiszen ideiglenes világvége hangulat, tiltások, botrányok idén is biztosan lesznek. Jó szórakozást hozzá!

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img