Oroszország legnagyobb bankja kukázza kriptós terveit

spot_img

Az orosz Sberbank alelnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a pénzintézet kriptopénzekkel kapcsolatos terveit felfüggeszti. Elmondása szerint a Sberbank a kedvező szabályozási környezetre várt, hogy kereskedhessen kriptopénzekkel. „Viszont a törvényhozás negatívan tekint a kriptopénzekre általában, ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket a törekvéseinket felfüggesztjük.” – folytatta Andrej Semetov.

A döntésben az is közrejátszott, hogy a kormány, a pénzügyi hatóságok és a központi bank is rendre elutasító hangokat ütött meg a kriptopénzekkel kapcsolatban.

2019 februárjában a hírek még arról szóltak, hogy Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin felszólította a kormányt, hogy idén nyárra készítsenek átfogó szabályozási keretet a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Ezek a terveket azonban hamar félretették, amikor egy magas tisztségviselő figyelmeztette a kormányt és a közvéleményt, hogy a Bitcoin képes kormányokat romba dönteni azzal, hogy irdatlan mennyiségű pénzt lehet vele kimenekíteni vagy tisztára mosni.

Ez összecseng Putyin évekkel ezelőtti kijelentéseivel, amiben a kriptopénzek magas kockázatait ecsetelte.

Eközben a központi bank úgy tudja, hogy a kriptopénzeket szabályozó törvénytervezet készen áll arra, hogy a parlament elé kerüljön. Hogy melyik fél álláspontja tükröződik majd benne, egyelőre kérdéses. Az biztos, hogy Oroszország legnagyobb bankja nem látja lehetőségét annak, hogy számára kedvezően alakuljanak a dolgok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img