Tündököl a BTC a tőzsde szenvedése közepette

spot_img

Közel 4000 dolláros emelkedéssel zárta a BTC árfolyama sorozatban a negyedik zöld hónapját az év eleje óta. 2017 augusztusa óta ez a leghosszabb emelkedő sorozat és a legnagyobb százalékos emelkedést produkáló hónap.

Főleg annak fényében látványos a meglódulás, hogy eközben az amerikai részvénytőzsdék jelentős mínuszokat produkáltak, és újra felerősődtek a tavaly decemberihez hasonló visszahúzódást, vagy akár tartós összeomlást jósoló hangok. Nemcsak a részvényekhez képest teljesített remekül a kriptopiac, májusban a fontosabb eszközosztályok szenvedtek, a nemesfémek kivételével.

A CoinDesk ábráján látható, hogy májusban az olaj, és 10 éves amerikai államkötvény hozam is 10% feletti mínuszban zárt. A “Sell in May and go away”, azaz “Adj el májusban, és hagyd el a piacokat” intelmet sokan megfogadhatták, számos részvénybefektetésekkel foglalkozó oldal hasábjain olvastam kommentként, hogy ők maguk, és ismerőseik kriptóba ülnek át, főleg a gazdaság és politikai bizonytalanság miatt. Többször volt róla szó mostanában, de a kriptopiac nagyon vonzerejét most az adja, hogy nagy esésen van túl, és nem korrelál semmilyen másik eszközosztállyal sem.

S&P500 tőzsdeindex alakulása a heti grafikonon – Nem néz ki túl jól.

A napokban több kapcsolódó hírt is feldolgoztunk, többek között nagybefektetők beáramlását bizonyító a “nagy tárcák” számának növekedésésről, valamint az USA-Kína kereskedelmi háború hatásairól:

Forbes: Az USA és Kína közti kereskedelmi háború további BTC árfolyamemelkedést hozhat

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img