Így keltsd fel a barátnőd érdeklődését a kriptopénzek iránt

spot_img

Tavaly felmérést készítettünk arról, hogy milyen a hazai kriptopénz közösség tipikus tagja, bár a nemek arányát nem vizsgáltuk, a hétköznapi tapasztalatok alapján biztosak lehetünk abban, hogy nagyon kevés hölgy foglalkozik a területtel. Túlmutat a Kripto Akadémia határain a kérdés, miszerint több nőre lenne-e szükség a kriptopénzek területén, bár az bizonyára kétségtelen, hogy ahol a hölgyek megjelennek, ott minden szebbé válik.

Az mindenesetre biztos, hogy a CCN remek cikkben foglalta össze, hogy hogyan érhetjük el, hogy a barátnőnk elkezdjen érdeklődni a kriptopénzek- és a blokklánc iránt, ki tudja, akár kereskedő, hodler, netán blokklánc szakértő is lehet belőle a kezdőlökésünk hatására. A CNN és saját tapasztalataink alapján foglaljuk össze a teendőket:

Ragadd meg a figyelmét

Ha együtt élsz a barátnőddel, netán feleségeddel, akkor minden bizonnyal hallott már a kriptopénzekről, méghozzá tőled. Ezzel megnehezítetted a saját dolgod, hiszen ha nem érdekes számára, akkor már akkor elveszted a figyelmét, amikor felhozod a témát. Aggodalomra semmi ok, mondj annyit, hogy szeretnél vele beszélni egy számodra fontos területről, kérd meg, hogy szentelje neked a teljes figyelmét néhány perc erejéig.

Indokold meg, hogy miért szeretnéd, ha meghallgatna

Magyarázattal tartozol annak kapcsán, hogy pontosan miért olyan fontos számodra, hogy beszélhess erről, ezzel megkönnyíted a saját dolgodat is.

  • Mondd el, hogy a blokklánc fontos része az életednek, ezért szeretnéd, ha vele is beszélhetnél róla.
  • Mondd el, hogy úgy látod, a blokkláncnak forradalmi jelentősége van, így neki is érdemes tudnia róla.
  • Beszélhetsz arról is, hogy remek befektetési lehetőségnek tartod a kriptopénzeket, így ő is jól járhat, ha részt vesz ebben az egészben.
  • A pénzügyi biztonság olyasmi, ami a közös jövőtök miatt mindkettőtöknek fontos.
  • A blokklánc iparban a munkahelyek csupán 6%-át töltik be nők, ez mindannyiunk számára lassítja a terjedés folyamatát.

A pénz helyett fókuszálj az értékteremtésre

A nők szociális érzékenysége sokszor nagyobb, mint a férfiaké, ezért fontos, hogy a barátnőd számára bemutasd a blokklánc azon vonatkozásait is, amik nem kötődnek a pénzkereséshez, sokkal inkább a világ jobbátételében játszanak szerepet. Beszélj a következőkről:

  • A blokklánc szerepe a demokráciában, a választási csalások visszaszorításában.
  • Számos különböző területen a blokklánc szerepe az átláthatóbb, igazságosabb folyamatok megteremtésében.
  • A korrupció visszaszorításának lehetősége a nemzetközi segélyek célbajuttatása során.

Vond be a személyes érdeklődését

Ahogy a férfiaknak, úgy a nőknek sem azonos az érdeklődése, így meg kell találnod a találkozási pontot a barátnőd érdeklődési köre, és a blokklánc között.

  • Ha érdekli a divat, akkor beszélj arról, hogy a blokklánc hogyan segíti a ruhaipart a hamisítás visszaszorításában, jó példa erre a Vechain.
  • Ha szereti a sorozatokat és a filmeket, akkor beszélj arról, hogy már több mainstream filmben, és sorozatban is említésre kerültek a kriptopénzek.
  • Ha sokat lóg a Facebookon, akkor beszélj arról, hogy a blokklánc a közösségi médiát is forradalmasítja, olyan új platformokkal, amik nem gyűjtenek rólunk személyes információkat.

Ha van személyes tapasztalatod, jó, vagy rossz élményed nők bevonásáról a kriptopénzek, és a blokklánc területére, oszd meg velünk egy komment formájában! Ha pedig nő vagy, és segítséget adnál a férfiaknak abban, hogy hogyan tehetik a területet érdekessé más nők számára, oszd meg gondolataidat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img