Safe Haven (SHA) bemutató

spot_img

Ha holnap meghalok, a családom hozzá tud majd férni a kriptopénzekbe fektetett megtakarításaimhoz?

Bár sokat beszélünk a kriptopénzek védelméről, ilyenkor szinte kizárólag a hackerek támadásai ellen tett óvintézkedésekről esik szó. Az élet váratlanul bekövetkező eseményeire a legtöbben nincsenek felkészülve.

A Safe Haven (magyarul: menedék) célja, hogy az előre nem látható pillanatokban is garantálja a felhasználók által birtokolt értékek védelmét és szükség esetén biztosítsa, hogy azok felügyelete a megfelelő személyek számára kerüljön átadásra.

Az SHA által kitalált rendszer a következőképpen működik:

A platform felhasználói az úgynevezett “kezdeményezők” (Initiator), akik előre rendelkezhetnek arról, hogy bizonyos események bekövetkeztekor kinek kívánnak hozzáférést biztosítani a kriptopénzeikhez. Az ehhez szükséges instrukciók és privát kulcsok egy okos szerződésben kerülnek rögzítésre, amihez, kizárólag a felhasználónak van hozzáférése. Az SHA soha és semmilyen módon nem fér hozzá ezekhez a bizalmas adatokhoz.

Ha a rögzített események egyike bekövetkezik, akkor a szintén Safe Haven megbízásában álló “hitelesítő” ügyvéd (Validator) megerősítése után engedélyezik az okos szerződés végrehajtását, ami ezt követően automatikusan eljuttatja a szükséges információkat az érintettek számára. (A szerződésben foglalt adatokhoz az ügyvéd sem fér hozzá.)

A Validatorok az úgynevezett TAN (Trusted Alliance Network) tagjai lehetnek, ami egy már működő egysége a Safe Haven ökorendszerének és ami terveik szerint idővel egy globális méretű és megbízható jogi szakértőket nyilvántartó rendszerré válhat.

Bár a fentiekben az SHA egyfajta végrendelkező platformnak tűnhet, a valóságban nagyon sokféleképpen lehet alkalmazni megoldásukat, például különböző biztosítások megkötésére, befektetésre vagy kriptopénzeket- és okos szerződéseket kezelő cégek közötti ügyek intézésére.

A Safe Haven-t akár a kriptotőzsdék is integrálhatják ügyfeleik védelmének érdekében.

A már működő platform jelenleg a következő funciókkal rendelkezik:

Family Circle Plan: a fentikeben is példaként hozott, digitális végrendelet alkalmazása.

Investment Circle: ismerőseinkkel vagy üzlettársainkkal befektetési alapot indíthatunk, ami a pénzt csak bizonyos esetekben, például meghatározott mérföldkövek elérésekor vagy csak a felek meghatározott arányú hozzájárulása esetén utalja ki a résztvevők számláira.

Safe Haven Vault: saját privát kulcsainkat tárolhatjuk a blokkláncon és előre meghatározhatjuk, hogy mikor engedélyezzük az azokhoz való hozzáférést. Például 18 évre zárolhatjuk a hozzáférést egy számlához, hogy újszülött gyermekünk nagykorúságának első napjáig véletlenül se lehessen azt onnan kiutalni.

TrustNode: masternode-ok közös futtatására lehetőséget adó megoldás.

Thorblock: közösségi pénzgyűjtő platform, aminek működését okos szerződések felügyelik. Ezzel például a fejlesztők minden hónapban csak egy megadott mennyiségű pénzhez férhetnének hozzá egy ICO során összegyűjtött alapból és ha nem az előre beígért ütemterv szerint haladnának, a befektetők akár meg is vonhatnák a támogatásukat és visszautaltathatnák maguknak a pénzüket.

ThorPay: fizetéseket lehetővé tevő alkalmazás

SafeKey: kétfaktoros digitális azonosítást lehetővé tevő eszköz

Miközben a kriptopénzek jelentős része szinte teljesen egy kaptafára épül és nevüket leszámítva nehéz bármiféle különbséget tenni közöttük, a Safe Haven egy teljesen egyedi szolgáltatást fejleszt, ezért úgy gondolom, hogy lehet esélyük arra, hogy hosszú távon is sikereket érjenek el.

Ha ez teljesülne, szép növekedési pálya állhat még előttük, az SHA piaci részesedése ugyanis jelenleg alig több, mint 4 millió dollár. A tokenek vásárlására a jelenlegi kínálatból én a legális keretek között működő OceanEx platformját ajánlanám.

Safehaven.io, Whitepaper

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img