Így úszhatod meg a jutalékfizetést a Coinbase-en

spot_img

A Coinbase éveken át nyitvatartotta azt a kiskaput, amivel jutalékok fizetése nélkül vásárolhattunk náluk kriptopénzt. Noha a “GDAX trükk” március óta már nem használható, de aki szemfüles, most egy másik módszert kihasználva válthat kicsivel olcsóbban a dollár és a digitális valuták között.

A tennivalók:

  1. SEPA utalással küldj USD-t a Coinbase-es USD walletedbe.
  2. Vásárolj érte USDC stabil coint. Ez a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint, USD ellenében jutalékok fizetése nélkül, tehát 1:1 arányban váltható át.

És kész is. Ezzel megspóroltuk az 1.49%-os feet, amit kriptpénz vásárlásért számoltak volna fel nekünk. Az USDC-t ezt követően átküldhetjük a Binance-re, ahol mindössze 0.1%-os fee-t (BNB birtoklása esetén még kevesebbet) kell fizetnünk egy nekünk tetsző kriptopénz megvásárlásért. (A tranzakcióhoz pár centnyi Ethereumra (GAS) is szükségünk lesz, mert az USDC egy ERC20 alapú token.)

A manőver visszafelé is eljátszható, vagyis az USDC segítségével kicsit jutányosabb áron válthatjuk át kriptopénzeinket fiat pénzzé. Viszont ha mindezt forint alapú számláról intézzük, mindenképpen vegyük számításba a bankunk USD-HUF-USD közötti váltásakor levonásra kerülő összegeket is. Az is elképzelhető, hogy jobban járunk ha nem trükközünk és direktben forintért vásárolunk kriptopénzt. Mi erre a magyar Coinmixed oldalát javasoljuk.

(A Coinbase USDC trükkje kizárólag bankszámlás utalásokkal működik. Bankkártya használatakor továbbra is a standard 3.99%-os jutalékot fogja levonni a rendszer.)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img