Vancouverben bitcoin ATM tiltás jöhet

spot_img

A világ első bitcoin ATM-jét 2013-ban állították üzembe a kanadai Vancouver városában. 2016 óta azonban tartósan és meredeken emelkedik az ATM-ekkel kapcsolatos bejelentések, visszaélések száma, 2019-ben a helyi rendőrség már 8-900 közötti esetre számít.

Május végén egy önkormányzati képviselő ennek hatására teljes tiltást szorgalmazott, a városnál pedig nem döngetett vele teljesen zárt kapukat: 2019 negyedik negyedévében fognak elkészülni egy vizsgálattal, amely felügyelettel és szabályozással, valamint a potenciális tiltással kapcsolatban tesz majd javaslatot a város vezetőinek.

Jelenleg a Kanadában található összes kriptopénz ATM 12%-a Vancouverben található, a 76 készülék közül 15 darabot idén év eleje óta állítottak üzembe. Egy helyi portál szerint ezek a gépek nem rendelkeznek egységes ki-és befizetési feltételekkel, így van köztük olyan, amelyek 1000 CAD (213k HUF) felett már telefonos SMS-es azonosítást kér, de vannak közöttük olyanok is, melyeknek semmilyen limitje nincs. A helyi hatóságok problémája főleg a készpénzes kifizetésekkel vannak, hiszen a cikk szerint így viszonylag egyszerűen tudnak bűnözők például az amerikába csempészett drogért járó pénzükhoz jutni, KP-ban, nagyjából követhetetlenül.

Az sem ritka, hogy a városközpontban erőszakkal irányítanak embereket az ATM-ekhez, hogy először a bankjuk gépéből vegyenek fel készpénzt, majd fizessék azt be a kripto ATM-be és küldessék a váltott BTC-t egy általuk meghatározott címre. Ezt főleg idősekkel és a városba frissen érkezett külföldiekkel csinálják, bár azt azért nem teljesen értem, hogy a harmadik eset után hogyan lehet ezt még a rendőrség orra előtt eljátszani.

Azért számolunk be ilyen gyakran a kriptopénzekkel kapcsolatos helyi szabályozásokról és tiltásokról, mert érdemes tisztában lennünk a világban tapasztalható trendekkel. Itthon is számos ATM áll rendelkezésre készpénzes vásárlásra és eladásra, az általunk javasolt Coinmixed szolgáltatóval kapcsolatos bejegyzéseket ide kattintva tudod megtekinteni.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img