Helyreigazítás: mégsem zárt be a CCN.com

spot_img

Tegnap írtunk arról, hogy a közismert CCN.com, az egyik piacvezető kriptopénz- és blokklánc tematikájú portál végleg bezár, miután a Google június harmadikán megjelent algoritmusfrissítése drasztikusan visszavetette forgalmát. A lap hosszas közleményében arra hivatkozott, hogy a 90%-al visszaesett napi bevétele fenntarthatatlanná tette a mintegy 60 fős szerkesztőségi stáb működését, elbocsájtásokat nem szeretnének eszközölni, így inkább beszűntetik tevékenységüket.

Most úgy tűnik, hogy egy jó öreg médiahack-ről, marketingfogásról van szó.

Ugyanis ma megjelent egy újabb közlemény, mely arról számol be, hogy egy másik, pontosabban az indulásukkor használt domainjük, a CryptoCoinNews.com kezd újra megjelenni a keresési találatok között, márpedig ez reményt ad a túlélésükre. Később váltottak az eredeti névből született CCN.com névre, és domainre, amit ma is ismer a piac.

Lássuk, mi szól a médiahack mellett:

  • Szimpátiát vált ki az áldozat (szerep) szinte midenkiből, ez kattintásokat hoz.
  • A hír, miszerint a Google kivégezhet egy portált önmagában megdöbbentő, ez kattintásokat hoz.
  • Az “eset” után az “újjászületés” híre szintén figyelemfelkeltő, ez kattintásokat hoz.
  • Az egész “kálvária”, akár valós, akár nem, mindenképp emlékzetes, ez a brandépítés szempontjából remek.
  • Egy portált fenntartani filléres költség, ha a bevételek erősen visszaesnek, akkor “csupán”, a kiadásokat, ebben az esetben az alkalmazottak számát kell “visszavágni”, ez emberileg lehet nehéz, gazdaságilag azonban ésszerű, néha szükségszerű.

Lássuk, mi szól amellett, hogy egy valós esetről van szó:

  • A hírek szerint a Google core algoritmusváltozása a kriptopénzektől teljesen független portálok látogatottságán is nagyot ütött.
  • Az elmúlt évek során volt már példa arra, hogy a Google változtatásai valóban kivégeztek oldalakat, akár komplett piacokat is, főként akkor, amikor a “rámutató” linkeknek hirtelen alig lett valami jelentősége, sokkal inkább a rendszeresen frissülő, minőségi tartalmak kezdtek el számítani a találati helyezettségben.

Ha egy médiahackről van szó, akkor le a kalappal, ügyes húzás. Ha valós esetről van szó, akkor csak remélni tudjuk, hogy nem fordul elő többször. A portált nem mellesleg számos kritika éri a bulváros, komolytalan tartalmai miatt, ennek ellenére tény, hogy a sajtószabadság jegyében a piacnak kell döntenie egy portál sorsáról, ez nem a Google szándékolt, vagy vétlen ítélkezésén kell hogy múljon.

Jelen, és a tegnapi cikk szerzője elnézést kér a kellő körültekintés nélkül megjelentetett anyagért a Kripto Akadémia minden olvasójától!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img