Vághatjuk a centit? Fél év múlva érkezhet az Ethereum 2.0

spot_img

Az Ethereum ütemtervében 4 nagyobb szegmensre osztották fel annak fejlesztését. Ezek közül jelenleg a harmadik fázisban, a Metropolisban járunk.

  1. Frontier
  2. Homestead
  3. Metropolis
  4. Serenity

A Metropolis célja, hogy előkészítse a terepet a Proof of Work konszenzusból a Proof of Stake-re való átállásra és az Ethereum 2.0-ként emlegetett, skálázódási problémákat megoldó Serenity szakasz elindítására.

A Serenity bevezetésén jelenleg 8 fejlesztőcsapat dolgozik, akiknek legutóbbi nyilvános megbeszélésén már egy konkrét dátum is elhangzott az ETH 2.0 első (genezis) blokkjának lehetséges indulását illetően.

A javaslat szerint a Bitcoin indulásának 11. évfordulóján, 2020. január 3-án történhetne meg az átállás, aminek az “alapkőletételére” idén októberben, a Japánban megrendezésre kerülő Devcon 5 fejlesztői konferencián kerülhetne sor.

Ez egy olyan okos szerződés létrehozását jelentené, ami lehetővé tenné, hogy januárig az első PoS hitelesítő node-ok egy előre meghatározott címen elhelyezhessék a letétjeiket. Ennek nyilvános és lehetőség szerint nagy csinnadrattával járó elindítását nem csak annak szimbólikus jelentősége, de a lopásra és átverésre épülő wallet címek várható megjelenése miatt tartanák fontosnak.

Vitalik Buterin közelmúltban tett nyilatkozata alapján, a stake-eléshez minimum 32 Ethereumra lesz szükség, ami évente 5%-os visszatérítést jelenthet majd a HODLerek számára.

Ha forintért szeretnél Ethereumot vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img