EOS: 30 millió dollárt fizettek a Voice.com domain megszerzéséért

spot_img

Még márcusban írtunk az EOS júniusra tervezett bejelentéséről, ami előtt még saját részvényeit is igyekezett visszavásárolni a tokent fejlesztő BlockOne. Mint azóta kiderült, a nagy hír a saját blokkláncukra épülő közösségi oldal, a Voice.com indulása volt.

Még az EOS közösségén belül is megoszlottak a vélemények arról, hogy a Voice bejelentése megérte-e ezt a nagy felhajtást, a fejlesztők szándékai azonban tényleg komolyak lehetnek, ugyanis már a project nevéért is több tízmillió dollárt voltak hajlandóak letenni az asztalra.

A Voice (magyarul: hang) egy hétköznapi angol szó és mint ezek általában, ez is “foglalt” volt. A foglaltság jelen esetben a márkanév internetes elérhetőségére, vagyis a Voice.com domain névre értendő, amit még az internet hajnalán vásárolt meg magának egy Microstrategy névre hallgató kis vállalkozás, hogy azt egyszer majd jó pénzért tovább értékesíthesse.

Az MS számítása végül bevált, hiszen az EOS májusban 30 millió dollárt (~ 9 milliárd Ft) fizetett nekik a Voice.com használatához szükséges jogosultságok megszerzéséért. Ez messze túlszárnyalta a tavaly elkelt Crypto.com domain címért fizetett 12 millió dolláros összeget is.

A Microstrategy tulajdonában lévő “ultra prémium” domain nevek

A valaha legdrágább áron értékesített domain egyébként a Carinsurance.com (magyarul: autóbiztosítás.com) volt, amiért közel 50 millió dollárt fizettek ki, igaz emellé egy komplett üzleti vállalkozás is járt.

A témához kapcsolódó további érdekességek:

  • Az ismert kriptós híroldalnak, a Cointelegraph.com-nak 1.3 millió dollárt ért a ct.com rövidítés megszerzése.
  • A héten saját kriptopénzzel debütáló Facebook viszont egész olcsón megúszta a megfelelő domain beszerzésével járó komplikációkat. A facebook.com név ára annó mindössze 200 000 dollár (mai árfolyamon számolva ~60 millió Ft) volt.

Ha forintért szeretnél Bitcoint, Litecoint vagy Ethereumot vásárolni, látogass el a Coinmixed oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img