Megy a BTC, követi az ETH

spot_img

Egyelőre folytatódik a Bitcoin menetelése. A legnagyobb kriptovaluta új éves csúcsot állított be ma, amikor 11 430 dollár fölé is benézett, mielőtt visszaesett 11 300 dollárra, ahol jelenleg is cserélik.

A mostani árfolyamugrás következtében a Bitcoin elérte a 200 milliárd dollár értékű piaci kapitalizációt, ekkora szintet pedig 2018 januárja óta nem láttunk.

A Bitcoin csak ma 4%-ot szerzett, de aki június első napjában vásárolt, az sem panaszkodhat: azóta kb 33%-ot ment az árfolyam.

A Bitcoin teljes piaci dominanciája 62,9 %-os.

Érdemes megemlíti, hogy a kriptósok egyik fő kommunikációs csatornáján, a Twitteren is úrja felfelé ível a bitcoin népszerűsége. Pár nappal ezelőtt már annyiszor említették a bitcoint, ahányszor utoljára 2018 februárjában. Persze önmagában nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni, a jelenséget el is nevezeték „Proof-of-Shill”-nek (a shill szó nagyjából azt jelöli, amikor próbálsz rávenni embereket arra, hogy vásároljanak egy adott kriptopénzből).

@TheTie , Twitter  Kékkel: árfolyam, pirossal: twitter említések volumene

A BTC dominanciája miatt a kisebb altcoinok jelentős része pirosban van és a lassú kivérzés jellemzi az árfolyamukat. Az ether viszont jól tartja magát és emelkedésben is a Bitcoint követi: pattant az 50-es RSI-ről, most is a 70-es érték felett jár, vagyis megvan a momentuma, amihez egy nagyobb volumen és FOMO hullám hatása a 380 dolláros ellenállási szintre is felrepítheti az ETH-t.

Kereskedési Tippek szolgáltatásunk kereskedői is bizakodóak az etherrel. Ha érdekel a véleményük és még nem tetted meg, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ahol együtt figyeljük a piac rezdüléseit.

Coin360.com

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img