Nem növekedtek a kriptós mobilapp letöltések

spot_img

Tudjuk mekkorát ment idén a Bitcoin árfolyama, azonban a 2017-es bikapiaccal ellentétben a letölthető kriptós mobil alkalmazások népszerűsége szinte nem is növekedett – írja a Bloomberg.

A számok azt mutatják, hogy az Apple App Store és a Google Play platformokon 6500 alkalmazás kapcsolódik a kriptopénzekhez, ezeknek a leírásában benne van a cryptocurrency, a bitcoin és hasonló szavak.

Az idei év első felében ezeket az appokat 67 milliószor töltötték le. Összehasonlítva 2017 első felével, ez a szám akkor 28,2 millió letöltés volt. A bikapiaccal megugrott ez a szám is, 2018-ban 65,8 milliószor töltötték le ezeket az appokat – vagyis 2018-hoz képest pusztán hangyányit emelkedett a letöltések száma idén.

A konkrét kriptós alkalmazások száma viszont 35%-kal növekedett 2018-hoz képest.

A mobilappok letöltése csak egy kisebb indikátor a fogyasztói lelkesedés mérésére, de ebből is látszik, hogy ezt a bikapiac egyelőre más képet mutat a legutóbbitól. Különösen, ha hozzávesszük, hogy a google trends kriptós keresései is messze elmaradnak a 2017-es szinttől. A legnagyobb kriptotőzsdék (Binance, Coinbase, Bitfinex) keresőkifejezései sem mutattak érdemleges kiugrás. Az ázsiai piac (OKEx, Huobi) tőzsdéire viszont most is elég sokan kerestek (lásd Larry Cermak tweetjét).

/bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img