A tőzsdék feltörőinek életét nehezíti meg a Binance

spot_img

A Binance 2.0 új lehetőségeiről már sokat írtunk. Egy kevésbé látványos, de fontos fejlesztés viszont hátra van: a Binance által kifejlesztett új csalásmegelőző rendszer.

A múltban a tőzsdefeltörésekkor a csalók gyakran elküldték a lopott kriptopénzeket egy kriptotőzsdére, hogy ott tegyék pénzzé azokat. A Binance már többször fellépett ellenük és a tárcák befagyasztásaival megakadályozták, hogy a tőzsdén elcseréljék azokat.  Ezek a lépések nagyon pozitív visszhangot kaptak a kriptós közösségen belül.

Most azonban fejlesztettek és sok lépést automatizáltak a rendszeren.

A Binance feje, Changpeng Zhao szerint az új rendszer képes nyomos követni az ellopott vagyont, ahogy a blokkláncon vagy a blokkláncokon(!) lépked. Ezeket az adatokat a Binance több kisebb tőzsde számára is hozzáférhetővé teszi – nekik jellemzően nincs meg az erőforrásuk arra, hogy mélységében feltárják a lopott pénzek útját.

CZ szerint a lopások áldozatainak továbbra is – amilyen gyorsan csak képesek, fel kell venniük a kapcsolatot a Binance-el, ha viszont akarják látni az ügyfelek pénzét.

Az új csalás elleni rendszer a legutóbbi, szingapúri Bitrue feltörése kapcsán merült fel. Onnan kb 7,2 millió dollár értékben loptak el XRP-t és ADA-t.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img