Binance: ma megváltoznak az USDT wallet címek, ne utalj ki megszokásból a tőzsdéről!

spot_img

Ma délelőtt (2019.07.04. csütörtök) magyar idő szerint kb. 10 óra körül, a Binance egy várhatóan fél órás karbantartást fog végezni az USDT stabil coint kezelő rendszerén. Ez idő alatt a be- és kifizetések is szünetelni fognak.

A karbantartás oka, hogy a tőzsde az eddig alapértelmezettként Bitcoin alapon működő USDT(OMNI) stabil coin rendszerét egy Ethereum alapon működő USDT ERC-20 rendszerre cseréli le, vagyis a jövőben az itt tárolt Tether alapesetben ERC-20 alapú tokenként fog működni.

Mit jelent ez, mit kell tenned?

  • Semmit sem kell tenned. A Binance mindenkinek automatikusan átváltja az OMNI alapú USDT-jét ERC-20 alapúra. Nem veszítesz pénzt, de nem is fogod megduplázni a jelenleg USDT-ben tárolt vagyonodat. Ez nem egy fork.
  • A legtöbb tőzsde támogatja az ERC-20 USDT szabványt, ezért valószínűleg nem fog semmilyen hátrány érni.
  • Az ERC-20 alapú USDT-t bármilyen Ethereumot támogató walletben tárolhatod és valószínűleg a jövőben gyorsabban utalhatod majd át az egyik címről a másikra, mint eddig.
  • A Binance-en az OMNI alapú, tehát az eddig is használt USDT címeid megmaradnak, ezekre a jövőben is utalhatsz USDT-t, azt jóvá fogják írni neked.
  • DE! Innentől kezdve a kiutalásokat mindig ERC-20 tokenként fogja kezelni a Binance, vagyis ha megszokásból utalnál ki például egy másik tőzsde vagy szolgáltató USDT(OMNI) alapú számlájára, akkor az a pénzed elvesztésével járhat, mivel a két protokoll nem kompatibilis egymással.

Honnan tudom megállapítani, hogy a tőzsdéken vagy más szolgáltatóknál használt USDT címeim OMNI vagy ERC-20 alapúak.

Ezt minden szolgáltató ki szokta írni (általában valahol a wallet cím közelében), de akár a számlacím formátumából is következtethetsz rá:

Az OMNI alapú USDT címek olyanok, mint egy BTC számlacím. Egy számmal és egy betűvel kezdődnek. Példa: 1L666Wi1CiSEbaWgVcmRGA2AU8djRQVNe2

Ezzel szemben az ERC-20 alapú címek mindig 0x-jelzéssel kezdődnek. Példa.: 0x0dE0BCb0703ff8F1aEb8C892eDbE692683bD8666

A változtatást a tőzsde tegnap jelentette be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img