Circle CEO: A kriptó marad és rendszerszintű átalakulást hoz

spot_img

Jeremy Allaire, a Circle  vezérigazgatója tegnap, a CNBC Squawk Box műsorában osztotta meg a mainstream gazdasági média követőivel, hogy milyen jövőt lát a kriptopénzek piaca és a technológia előtt a következő években. A Circle fiat és kriptopénzes peer-to-peer (felek közötti közvetlen) fizetési szolgáltatást kínál Circle Pay alkalmazása segítségével.

Allaire szerint a Libra a mostani százmilliós, kriptopénzek iránt fogékony közösséget milliárdos nagyságrendűre duzzaszthatja a következő években. Ez a rengeteg ember mind ízelítőt fog kapni abból, hogy milyen egy tisztán digitális valutát használni. Ezzel tömegek fejében jelenik majd meg a kérdés, hogy mi is a pénz valójában, miért van a pénznek értéke. Ha a sors úgy hozza, hogy sokaknak csalódnia kell a céges kibocsátású, céges fenntartású Librában, már egyszerűen fognak tudni tisztán decentralizált, az algoritmus által szabályozott kriptopénzekre váltani.

A szabályozói érdeklődéssel kapcsolatban szerinte csak örülni lehet, hiszen végre alaposan vizsgálják a törvényhozók az eszközosztályt, nem ragadnak le a terroristák-pénzmosók eszközei kommunikációnál. Erre a riporter persze ráharapott, amire Allaire válasza az, hogy az USA-ban aktív szolgáltatók 2013 óta megfelelnek a KYC és AML szabályoknak, törvényesen működnek. Mostanra jól látható, hogy a kriptó marad, és a globális gazdaság rendszerszintű átalakulásának egyik alappillérét adja.

Legutóbb ezt írtuk a Circle-ről: “Kriptós körökben a Circle neve összemosásra került a Goldman Sachs-szel. A bank valójában csak egy volt a cég számos befektetője közül, akik között például a kínai Bitmain is megtalálható. A rendelkezésükre álló pénzmennyiséget a pozíciójuk megerősítésére és a hosszú távú terveikhez szükséges alapozásra költik. Megvásárolták például a Poloniex tőzsdét, amelynek fejlesztésével a Binance első helyét tervezik veszélyeztetni. A 2018-ban kezdődött stablecoin robbanásból is kiveszik a részüket, kibocsátották a dollár árfolyamát követő USDC-t, mely a Poloniexen kívül néhány más tőzsdén is elérhető.”

Circle CEO: “Az internet egy kedves kísérletnek fog tűnni a tokenizációs forradalomhoz képest”

A mostani interjúban is fenntartja, hogy a kriptopénzek térnyerése okozta forradalom nagyobb lesz az interneténél. Az internetre épülő új infrastruktúra réteg kialakulásának vagyunk szemtanúi, mely új szolgáltatások, applikációk és információs megoldások tömegének megszületését teszi lehetővé. A következő évtizedre kialakuló pénzügyi rendszerben már nem lesz szükség a bankolás ma ismert, kizsákmányoló formáira.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img