Csalásnak nevezte a bitcoint, most venne a veterán befektető

spot_img

A befektetések világában élő legendának tartott Mark Mobius, a Mobius Partners LLP alapítója korábban egész egyszerűen a “real fraud”, vagyis valódi csalás jelzővel illette a bitcoint, most azonban az USA központi bankjának borúlátó elemzései miatt könnyen lehet, hogy ő maga is befektetővé válik.

A Bloomberg-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy ha a BTC “tovább nő”, akkor “lehet, hogy részt kell vennem”. Úgy tűnik a központi bank elemzése is hatással van a szakember újdonsült véleményére, hiszen kedvezőtlen kilátásokat fogalmaznak meg a gazdaság jövőjét illetően.

Ahhoz képest, hogy korábban csalásnak nevezte, most megtudhattuk azt is, hogy a bitcoin hasonlít a klasszikus, fiat pénzekre abban, hogy azokat is az embertömegek “hite” működteti. 2018 elején, a Reuters-nek adott interjújában azt is hozzátette a bitcoin kapcsán, hogy a tulipánláz semmi, ahhoz képest, amit a kriptopénzek piacán látunk.

Miután ismét tízezer dollár fölé került az árfolyam az elmúlt hetek során, Mobius ismét megszólalt a témában, megtudhattuk, hogy az embereknek “szüksége van a gyors, és biztonságos transzfer lehetőségére”. Nem egészen egyértelmű azonban a veterán befektető viszonya a bitcoinhoz, hiszen egy korábbi, a 2017-es bullrun során adott interjújában arról beszélt, hogy a blokklánc megkerülhetetlen, mindenkit érint, nem véletlenül.

Majd hozzátette azt is, hogy sok olyan buborékot látott már, mint amilyen a bitcoin, és noha sok korrekció van útközben, egy ilyen buborék hosszú-hosszú ideig eltarthat, elhúzódhat. Mindenesetre érdekes, hogy most már megengedőbb nem csak a technológiával, de magával a bitcoinnal, mint befektetési lehetőséggel szemben is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img