Nem bankárok, hanem két szabó látható az instant mémmé vált Deutsche Bank fotón

spot_img

Az elmúlt napokban bejárta a világsajtót az a kép, amit a Deutsche Bank székháza előtt készített a Reuters riportere. A pénzintézet hétfőn 18 000 dolgozójának mondott fel, a hírhez pedig illusztrációként két öltönyös férfit ábrázoló fotó is készült, amint éppen egy Bitcoins feliratú táskával haladnak el a DB székháza előtt

“Egy boriték, egy ölelés és egy taxi. Így ér véget egy karrier a Deutsche Banknál.”

Mint azonban később kiderült, a kép a felirattal ellentétben nem két éppen akkor elbocsátott, kriptó iránt rajongó bankárt ábrázol. Az urak egy jól menő londoni luxus szabóság, a Fielding&Nicholson munkatársai, akik éppen méretet venni jöttek a Deutsche-nél dolgozó ügyfeleikhez.

A Deutsche Bank részvények piaci értéke ($13.79Mrd) már kevesebb, mint az XRP piaci részesedése ($16.78Mrd)

Annak ellenére, hogy a két figurának semmi köze sem volt a DB-hez, a kriptós mém kultúra várhatóan megőrzi majd őket az utókornak, a 10 000 BTC-s pizzákkal és a kongresszusi meghallgatáson trollkodó “táblás fickóval” egyetemben.

Aki viszont ennek ellenére sem tudná elképzelni az életét a Reuters fotóján látható cuki táska nélkül, az az ideanow oldalán ~8000 Ft-nak megfelelő angol fontért szerezheti be magának a kicsikét.

A Bitcoinos táska mellé valódi bitcoin is dukál, amit forint ellenében a Coinmixed oldalán is beszerezhetsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img