Ezentúl a csapat tartalékaiból éget a Binance

spot_img

A Binance minden pénzügyi negyedévben az általa birtokolt BNB-ket megsemmisíti – ezt nevezik égetésnek, azaz burn-nek. Minden negyedévben a cég az aktuális profitjának 20%-át erre az elégetésre fordítja. 

A mai égetés azért különleges, mert a Binance bejelentette, hogy a BNB megsemmisítéséhez hozzáadják a csapat által birtokolt BNB-ket is. 

A Binance indulásakor a csapat tagjai a készlet 40%-át kapták meg, kb. 80 millió darab BNB-t osztottak ki maguk között – ezeket pedig az új döntés értelmében lassan megsemmisítik. A mai fordulóban 808 000 darab, a csapat által birtokolt BNB-t égettek el.

 

A megsemmisítés menetén ez nem változtat: továbbra is a terv szerinti 100 millióra fog szűkülni az évek alatt a BNB készlete, csak most már a csapat BNB-ét elégetik, nem a Binance tárcáiban, a jutalékokból begyűjtött BNB-ket. Emiatt a BNB piac dinamikájában nem várható nagy változás, bár a hírek hatására az árfolyam ugrott kb. 10%-ot.

A váltás mögött valószínűleg szabályozási kérdések húzódnak meg. A múltkor a Binance bejelentette, hogy kitiltja tőzsdéjéről az Egyesült Államokbeli felhasználóit. Azután létrehozott egy egyszerű váltót, Binance.US névvel. Az új váltó még nem állt élesbe, de a Binance számára egyértelmű, hogy saját tokenjét is integrálni szeretné majd a váltóba, ehhez pedig szigorú szabályozásnak kell megfelelnie. CZ-ék már tettek lépéseket ebbe az irányba: a whitepaperből kikerültek bizonyos részek, amelyeknek olyan olvasata is lehetett, hogy a Binance Coin egy értékpapír. Az új terv is inkább az értékpapír definíciójától szeretné minél távolabb vinni a BNB-t és inkább egy utility kriptopénzzé tenni azt.

Mivel a profitja 20%-ából éget el, az elégetett mennyiségből következtethetünk a cég teljes profitjára, ami az elmúlt negyedévben kb 120 millió dollár lehet, bár a Binance belső működése és a pénzügyei továbbra is átláthatatlanok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img