A Delfinek már a litecoinnal úsznak

spot_img

Fontos bejelentést tett a Litecoin Foundation: a Miami Dolphins NFL csapat kriptopénz elfogadóvá válik szeptembertől, hivatalos kriptopénzük természetesen nem más, mintsem a litecoin lesz. Egészen pontosan szeptember ötödikén, a 2019-es szezon kezdetétől él a partneri együttműködés, ennek megfelelően a következőkre lesz lehetősége a rajongóknak:

  • hazai játékok esetén, a csapathoz kapcsolódóan a helyi Hard Rock Caféban,
  • jegyvásárláskor fizethetnek LTC-vel, és BTC-vel.

A fizetési szolgáltató egy harmadik fél, az Aliant Payments lesz, a “Dolphins 50/50 raffle” nevezetű eseményei során a bevételek fele a csapat alapítványához megy, jótékony célokra fordítják.

Charles Lee, a Litecoin, és a Litecoin Foundation alapítója, vezetője szerint “milliók számára” válik elérhetővé az LTC fizetés ezzel az együttműködéssel, remek, és “erőteljes” lehetőségnek látja, hogy ilyen formán edukálják az embereket a kriptopénzekről.

A focihoz, kézi- és vizalabdához, egyéb európai sportokhoz szokott szem számára szokatlan az amerikai foci világa, ám egy hihetetlenül izgalmas, és összetett játékról van szó, az izgalmakat legalábbis jól szemlélteti az alábbi részlet a Dolphins, és a Patriots találkozójáról:

Lee továbbá korábban “soha nem látott” mértékűnek, pontosabban nagyságrendűnek látja az együttműködést, és az elérhető felhasználószámot. Hozzátette azt is, hogy jelentős “momentum” van jelenleg a kriptopénzek általános elterjedésében, és valós, hétköznapi felhasználási területeik megjelenésében.

Nem ez az első alkalom, hogy a profi sport világában talál partnereket a Litecoin, tavaly a piacvezető kevert harcművészet szervezettel, a UFC-vel kötöttek hasonló együttműködést, ennek jegyében az LTC logó is elhelyezésre került az oktagon vezetű kűzdőtér padlójára.

Tény és való, a Dolphins 2,2 millió Facebook követővel, közel egymillió Twitter követővel, és több mint öt évtizedes múlttal rendelkezik, a sport több száz millió szerelmese számára évtizedek óta jól ismert brandről van szó, így ez valóban nagy előrelépés az LTC számára.

A piac azonban ezidáig nem reagált a hírre, úgy tűnik a bikapiac néhány naponta megjelenő korrekciói, majd újabb felfutásai határozzák meg az LTC árfolyamát is.

A litecoin 7 napos árfolyamgörbéje.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img