Többet nem vásárolhatnak kriptopénzt a Wells Fargo ügyfelei?

spot_img

A Wells Fargo, az Egyesült Államok negyedik legnagyobb bankja megtiltotta a kriptopénzes vásárlásokat a lakossági ügyfeleiknek.

Az új rendelkezés csak akkor került a felszínre, amikor több twitterező arról kezdett panaszkodni, hogy nem tud a Coinbase-en vásárolni saját Wells Fargo bankkártyájáról (debit card).

Az aggályokra egyenesen a Wells Fargo Twitter fiókja felelt. Leszögezték, hogy „a Wells Fargo nem engedélyez kriptopénzekhez köthető tranzakciókat”.

Az új tiltás óriási megrökönyödést váltott ki a felhasználókban. Sokan azzal érveltek, hogy ha különböző kaszinókban használható a Wells Fargo bankkártya, akkor kriptopénzeket miért ne lehetne vásárolni vele?

Egy évvel ezelőtt a bank már megtiltotta kriptopénzek vásárlását a hitelkártyákról, aminek megvolt a rációja: mivel a bank hitelezi a pénzt, dönthet úgy, hogy nem szeretné, hogy túlságosan kockázatos befektetésbe rakja azt az ügyfél. Mostantól viszont a bankszámláján pénzét gyűjtő egyszerű vásárló sem használhatja kártyáját a Coinbase-en vagy más váltónál.

Hozzá kell tenni, hogy feltűntek olyan felhasználók is, akiknek simán ment a vásárlás a bankkártyájukkal. Egy másik ügyfélszolgálatos órákkal később pedig azt tanácsolta az egyik ügyfélnek, hogy nyugodtan használjon bankkártyát kriptopénzek vásárlásához – vagyis a bankon belül is egy kis kavarodást vélünk felfedezni. Hivatalos közlemény egyelőre nem érkezett a banktól.

A Wells Fargo az USA egyik legrégibb és legismertebb bankja. Az országban minden harmadik háztartást a Wells Fargo szolgál ki.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img