A Mikron 2019 első felében

spot_img

A Mikron új jelentését közöljük, az eredeti közleményért katt ide.

Elérkeztünk az év feléhez. Itt az ideje egy nagyobb lélegzetvételű írásban összegezni a Mikron eddigi munkáját. Megnézzük, hogy mit értünk el a fél év alatt, milyen terveket sikerült kipipálni, milyen terveket gondoltunk át és milyen új célokat tűztünk ki.

Mikron mobil tárca

Terveink között szerepelt egy mobilról elérhető Mikron tárca piacra dobása. A megoldást egy NANO Wallet-re alapuló, böngészőből is elérhető online tárca adta. A Mikron Web Wallet végre minden eszközről és bárhonnan hozzáférést biztosít a Mikron hálózathoz. Mobiltelefonnal, QR kód beszkennelésével pedig küldeni is egyszerű vele. (link)

Node futtatás jutalmazási rendszer

A node futtatás jutalmazási rendszere is elindult az év elején és azóta is fut: egyidőben általában 50-60 közötti azoknak a száma, akik futtatnak node-ot. A rendszer sikeresen működik és továbbra is naponta kapnak Mikron jutalmat azok, akik a node futtatásával segítenek fenntartani a hálózatot.

Mikron Explorer

Elkészült a hivatalos Mikron Explorer, aminek segítségével kereshetsz címre és tranzakcióra, így ezzel ellenőrizheted az utalásaidat. Megnézheted hány node fut a rendszerben, hány blokkot termelt eddig a hálózat és hány szereplője van a hálózatnak. A toplista a legnagyobb mikron mennyiséggel rendelkező számlákról ad képet. (link)

Jön: Mikron számlák elnevezése

A legújabb fejlesztésünk a publikus címkék rendszere. Ezzel a Mikron számládnak egy nyilvános nevet adhatsz, ami a blokkláncon tárolódik. A küldő fél számlaszáma mellett ezután a küldő fél neve is megjelenik. Leegyszerűsítve, egy hálózaton belüli névjegyzékként működik.

Ez egy teljesen egyedi fejlesztés, a NANO-ban nem létezik hasonló. A címkézés lehetősége egy új network upgrade-el kerül a hálózatra. Automatikusan frissül majd a webes- és a szoftveres tárca is. Linuxos felhasználóknak saját maguknak kell letölteni a friss verziót. A tervek szerint augusztus elején indul a címkézés. Ennek részleteiről és az upgrade pontos menetéről időben tájékoztatunk mindenkit, aki figyeli a Facebook oldalunkat és a Discord szerverünket. A számlákon található mikronokat ez az upgrade semmiben nem érinti, azok továbbra is biztonságban vannak.

Fókuszban a Mikron integráció mélyítése 

A Mikron ökoszisztéma számára most a leghasznosabb, hogy organikusabb integráció irányába mozduljon el a Mikron használata. Ezért a következő időszakban ezen fogunk dolgozni.

Célunk, hogy partnereink létező és új termékeibe olyan módon integráljuk a Mikron rendszerét, hogy az egy virágzó ökoszisztémát alkosson és nem utolsósorban keresletet támasszon a Mikron iránt. A Binance és a Binance Coin ökoszisztémája jó példaként hozható fel, hasonlóan produktív modelleket tervezünk majd. Olyan rendszerek kialakításán is dolgozunk, amiben bizonyos mikron mennyiséggel rendelkező felhasználó partnerek szolgáltatásaihoz juthat.

A jövőben a partnereinkkel szorosabban, napi szinten együttműködünk. A sportfogadás, póker és kripto területén az ország piacvezetőivel dolgozunk együtt és segítségükkel nemzetközi felhasználókat is elérünk. Azt látjuk, hogy ezen témák iránt érdeklődő emberek fogékonyak és nyitottak a kriptopénzek iránt – amire lehet építkezni.

Az első konkrét lépés, a Kripto Akadémia közelgő új fejlesztésébe való integráció is ebben a szellemben készül. Emellett a Mikron egyre mélyebben lesz beágyazva a többi partner meglévő és új termékeibe, szolgáltatásaiba is.

Folyamatosan figyeljük, hogy az adott partneroldal felhasználói hogyan és mire használják a mikronokat. Azon fogunk dolgozni, hogy minél inkább az egyes felhasználói tábor igényeire szabjuk a Mikront és körükben új felhasználási módokat fedezzünk fel.

A partnerek szolgáltatásainak és termékeinek sikere szoros összefüggésben áll a Mikron sikerével.

Hasonló szimbiózis kialakítása a cél, mint például a Binace és a BNB egymáshoz fűződő viszonya.

Partnerek körének bővítése

Az elmúlt fél évben több nagyobb, országosan ismert online média vállalkozással is egyeztettünk együttműködési lehetőségekről. Szerettük volna feltárni, hogyan viszonyulnak ma ezek a vállalkozások a kripto világhoz, és akarnak-e esetleg úttörő fejlesztésekben résztvenni ezen a területen.

A fogadtatásunk pozitív volt, az is előfordult, hogy kripto szakértő kollégával tudtunk tartalmas beszélgetést folytatni. Több helyről érkezett a visszajelzés, hogy középtávon gondolkodnak a blokklánc integráció irányába, de rövidtávon egyelőre kivárnak és más fejlesztésekre fókuszálnak.

Az egyeztetésekből és a visszajelzésekből kiderült, hogy a lazán együttműködő új partnerek tömeges felkutatása helyett a kevés, de magas elköteleződésű partnerrel való együttműködés mélyítésére kell fókuszálnunk.

Ettől függetlenül természetesen bárki használhatja és integrálhatja a hálózatot saját termékébe, ha szeretné: a Mikron mindig open-source marad, bármilyen engedély nélkül szabadon használható. A Mikron csapata továbbra is elérhető, ha az integráció kapcsán segítségre lenne szükség.

Mikron adás-vétel

A felhasználók továbbra is vásárolhatnak mikront a mikron.io oldalon. Emellett jobb híján a mikronokat jelenleg a partnerek oldalain és Discord csatornáin, privátban adják-veszik egymás között az emberek. Ennek szeretnénk egy biztonságos, átlátható és sokkal használhatóbb felületet adni. Mindez a Mikron.io-n belüli piactér és/vagy a Mikron tőzsdei integrációja keretében valósulhat meg.

Jelenleg is vizsgáljuk, hogy mi lenne a felhasználók számára legjobb, legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás. Ha a kriptotőzsdei bevezetés mellett döntünk, az még ebben az évben megvalósulhat. Ha a másik, belső váltó megoldását választjuk, az több időbe telik: ebben az évben vagy jövő év első felében indulhat el. A döntésről hamarosan tájékoztatunk.

Ha követni szeretnéd a Mikron alakulását, kövesd őket Discord szerverükön vagy Facebook-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img