Elszaporodtak a Librás átverések a Facebookon

spot_img

Elárasztották a Facebookot és az Instagramot a Librával kapcsolatos átverős oldalak – írja a Washington Post. Azt is hozzáteszi, hogy ez gátat szabhat a Facebook azon törekvésének, hogy az USA pénzügyi szervezetei és szabályozói számára relatíve elfogadottá tegye készülő valutáját.

De nem csak a szabályozók, hanem a felhasználók bizalmát is erősíteni kell az új digitális valutában: ez pedig nem lesz könnyű, ha a kriptopénzek világához hasonlóan egy új belépő lépten-nyomon átverésekbe botlik majd. Ironikus, hogy pont a Facebook saját platformját használják fel arra, hogy a Facebook törekvéseit aláássák.

A kamuoldalak vásárlási lehetőséget és korai befektetési lehetőségeket ajánlanak, amik után általában valamilyen harmadik féltől származó phishing/scam oldalra viszik az embereket. A Washington Post cikke után a Facebook eltávolított néhány átverős oldalt, de nincs garancia arra, hogy a Facebook algoritmusa a jövőben ezeket kezelni tudja. A jelenlegi oldalak a Facebook és Libra neveivel, branding elemeivel, a tárca nevével és Zuckerberg képeivel is visszaélnek.

Ne legyél átverés áldozata! Aki azt állítja, hogy Librát vehetsz, befektethetsz a Librába, az hazudik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img