10,000 amerikai kriptós kapott levelet az adóhivataltól

spot_img

Az amerikai adóhivatal, az IRS több mint 10 000 kriptopénzt birtokló személynek küld ki leveleket, hogy figyelmeztesse őket: elképzelhető, hogy szövetségi törvényt szegtek.

„Az IRS nagyobb erőfeszítéseket szeretne tenni a digitális valutákat terén. Az adófizetőknek komolyan kell venniük ezeket a leveleket.” – mondta Chuck Rettig, IRS biztos.

Az IRS nem tette közzé, hogy egészen pontosan milyen törvényszegésről szólnak a levelek, de valószínűsíthető, hogy a tőkenyereség utáni adózás elkerüléséről van szó.

Augusztus végére várhatóan célba ér mind a 10 000 levél, aminek legjobb tudomásunk szerint három verziója létezik – amit a törvényszegés súlyossága szerint kategorizáltak, ill. aszerint, hogy az IRS mennyit tud az adott személy tevékenységéről.

Az IRS megtagadta, hogy elárulja honnan szerezték be a szükséges informciókat a személyekkel kapcsolatban. Egy elképzelhető forrás a Coinbase lehet, ami egy szövetségi bírósági végzés után tavaly márciusban kénytelen volt átadni azoknak az amerikai júzereknek az adatait, akik összesítve 20 000 dollár felett adtak vagy vettek kriptopénzeket 2013 és 2015 között.

Az átadott adatok tartalmaztak neveket, adószámokat, születési számokat és lakcímet, valamint egyenlegeket és a kedvezményezettek neveit.

A Wall Street Journal az eset kommentálására kérte a Coinbase-t, akik nem szerettek volna hozzáfűzni a dologhoz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img